Ergotherapeut

Bij Saffier werken betrokken ergotherapeuten. Zij helpen u graag! Als bijvoorbeeld aankleden, eten, of de boodschappen doen lastig worden. Of huishoudelijk werk of het uitoefenen van uw hobby (te) inspannend. Activiteiten die eigenlijk automatisch behoren te gaan. De ergotherapeut helpt u om de activiteiten die belangrijk voor u zijn maar problemen opleveren, zo praktisch mogelijk te maken. 

Wat kunt u verwachten? De ergotherapeut kan bijvoorbeeld met u werken aan het wassen en aankleden, of aan huishoudelijke activiteiten (thee zetten, koken). U krijgt, als dat nodig is, training in het rijden in een scootmobiel of een elektrische rolstoel, zodat u mobieler wordt. Of u besteedt aandacht aan uw vrijetijdsbesteding. De ergotherapeut komt bij voorkeur bij u thuis, in uw eigen vertrouwde omgeving. Hij of zij zoekt de juiste hulpmiddelen, kijkt welke aanpassingen (in huis) u zouden kunnen helpen en geeft zo nodig instructies aan uw verzorgers. 

Het is niet altijd zo dat u weer kunt doen wat vroeger veel voor u betekende. De ergotherapeut denkt dan met u mee of er een andere activiteit is die misschien net zoveel voldoening geeft.

Specialisaties 

Ergotherapeuten van Saffier hebben zich gespecialiseerd om te kunnen helpen in specifieke situaties. 

Ergotherapie voor de mantelzorger EDOMAH staat voor Ergotherapie voor Demente Ouderen en hun Mantelzorger Aan Huis. Veel ouderen met dementie kunnen thuis blijven wonen dankzij de hulp van familie of vrienden: de mantelzorgers. De ergotherapeut van Saffier helpt hen om de activiteiten zo goed en gemakkelijk mogelijk uit te kunnen voeren. Hij of zij is gespecialiseerd in deze situaties.

Ziekte van Parkinson 

Bij Saffier werken ergotherapeuten die zijn aangesloten bij ParkinsonNet. Dit is een regionaal netwerk van hulpverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson of op Parkinson lijkende aandoeningen.

Samenwerking Het kan voorkomen dat u voor de behandeling van uw klachten bijvoorbeeld ook een fysiotherapeut of diëtist nodig hebt. Bij Saffier is dat geen probleem, wij hebben meerdere behandelpraktijken die nauw met elkaar samenwerken om u zo goed mogelijk te helpen. 

Behandelingen

De ergotherapeut komt bij voorkeur bij u thuis, in uw eigen vertrouwde omgeving. U kijkt samen naar de beperkingen en de mogelijkheden. En u oefent met bepaalde vaardigheden. Als blijkt dat er hulmiddelen of aanpassingen in huis nodig zijn, dan kan de ergotherapeut dat voor u regelen. De aanvragen hiervoor worden gewoonlijk gedaan bij het WMO-loket van de gemeente, hulpmiddelenleveranciers en zorgverzekeraars. De tijd die hiervoor nodig is, valt ook onder behandeltijd. 

Maak een afspraak

0800 - 72 33 437 Stuur een mail

Het Servicebureau is telefonisch bereikbaar van ma t/m vrij van 9.00 - 17.00 uur