Kunstveiling van werken met een verhaal

Op woensdag 28 juni 2017 worden in het Venduehuis in Den Haag twee bijzondere kunstwerken geveild. Het betreft twee prachtige tweeluiken van elk 3.60m x 1.20m, gemaakt door acht kunstenaars met het syndroom van Korsakov, onder begeleiding van beeldend kunstenares Barbera Sterk en kunstzinnig therapeute Renate Volkert.

De kunstenaars maken deel uit van Atelier het Louvre en wonen samen in Domus Nostra, onderdeel van Saffier in Den Haag. Ze hebben alle verwachtingen overtroffen. De kunstwerken zijn in groepsverband gemaakt en van iedereen is zijn of haar ‘handtekening’ terug te vinden. Door de teksten, door de keuze van de afbeelding, door kleur, door tekeningen en zelfs door de manier waarop papier wordt verscheurd. Twee boeiende kunstwerken, die op 28 juni te koop worden aangeboden. Een zeldzame kans om kunst met een ‘echt en bijna onwaarschijnlijk’ verhaal  aan te kopen.

Beide tweeluiken worden op woensdag 28 juni verkocht door het vermaarde Venduehuis aan de Nobelstraat 5 in Den Haag, met kijkdagen op 23, 25 en 26 juni van 10.00 tot 17.00 uur op hetzelfde adres. De richtprijs voor beide kunstwerken ligt rond de € 2.500,- per tweeluik en met de opbrengst van de verkoop worden projecten bekostigd, waarmee de kunstenaars hun culturele aspiraties verder kunnen ontwikkelen. Iets wat eerder nog niet voor mogelijk werd gehouden.

Geïnteresseerden die meer willen weten over de achtergrond van deze kunstwerken kunnen contact opnemen met Renate Volkert  06 19 91 77 26. Zij kan tot in de kleinste details vertellen over de ‘making of’ van deze twee bijzondere kunstwerken. Voor meer informatie over de veiling kan contact opgenomen worden met het Venduehuis 070 365 88 57.