Casemanagement Dementie
Wanneer we ouder worden, hebben we allemaal wel eens last van vergeetachtigheid. Het geheugen werkt wat trager en u kunt wellicht niet meer zoveel dingen tegelijk onthouden. Maar is het vergeetachtigheid of dementie?
Diagnose dementie
Als de diagnose dementie gesteld is, roept dat vaak veel vragen op, bij u én uw naasten. Over de ziekte zelf, over het verloop ervan en over de organisatie van zorg en de mogelijkheden die er zijn. Een kenmerk van dementie is dat het verloop van de ziekte vrij onvoorspelbaar is. Dit verschilt per persoon, waardoor ook de hulpbehoefte per persoon verschilt. Dementie treft uzelf, maar ook uw mantelzorgers. Zij krijgen te maken met een toenemende hulpvraag. Bovendien zien ze de persoon veranderen aan wie ze zorg bieden. Voor de begeleiding van dit complexe proces hebben we een team met casemanagers om u hierin te ondersteunen.
Casemanager
De casemanager zal u en uw mantelzorger begeleiden en zorgt dat het zorgverleningsproces soepel verloopt. Ook zorgt hij of zij ervoor dat hier goed over gecommuniceerd wordt tussen alle betrokken partijen en zorgverleners. Denk hierbij aan de huisarts, thuiszorg, dagbesteding, de specialist ouderengeneeskunde en de psycholoog. Samen zorgen zij voor een breed pakket aan mogelijkheden ter ondersteuning. De casemanager werkt nauw samen met de huisarts. Zo zorgen zij er samen voor dat de zorg goed wordt afgestemd.
Kortom: een casemanager regelt zaken met en voor u om het ingewikkelde leven met dementie zo stabiel mogelijk te houden. Daarmee kunt u zelf de regie houden over uw eigen leven. Ook kunt u hierdoor langer zelfstandig blijven wonen en langer actief blijven. Een casemanager helpt daarnaast alle betrokkenen te leren omgaan met de ziekte en met de gevolgen ervan in het dagelijks leven.
Aanmelding
De casemanagers van Saffier zijn aangesloten bij Netwerk Dementie Haaglanden van Transmurale Zorg.
Lees meer in de folder Casemanagement Saffier.
Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor begeleiding van een casemanager dan kunt u contact opnemen met het servicebureau van Saffier. Telefoonnummer 0800 – 7 233 437 (gratis) / Email: servicebureau@saffiergroep.nl
Wachtlijst
Door uitbreiding van ons team Casemanagement is er op dit moment (februari 2023) geen wachtlijst.
Ontmoetingscentra Saffier
Dementerende ouderen die zelfstandig of met enige ondersteuning thuis wonen, zijn welkom in onze ontmoetingscentra. U kunt er een of meer dagen per week meedoen aan activiteiten zoals geheugentraining en het oefenen van handelingen die niet meer zo soepel verlopen. Afhankelijk van uw wensen passen wij het programma aan.
Heeft u andere ondersteuning nodig? Dat adviseren we de casemanagers Dementie voor aanvullende ondersteuning .