Home Aanbod Wijkzorg & ondersteuning Geestelijke verzorging thuis

Geestelijke verzorging thuis

Soms gebeurt er iets ingrijpends in uw leven. U wordt bijvoorbeeld getroffen door een ziekte of handicap. U verliest iemand van wie u veel houdt. Of u staat voor een moeilijke beslissing. Het kan ook zijn dat nare herinneringen uit het verleden opeens naar boven komen.

Wanneer u dit overkomt, kunt u een beroep doen op één van onze geestelijk verzorgers. Geestelijk verzorgers zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen bij levensvragen. Zij zijn er voor iedereen, ongeacht geloofsovertuiging of levensbeschouwing.

Wat doet een geestelijk verzorger?

Geestelijk verzorgers bieden begeleiding, hulpverlening en advisering bij zingeving en levensvragen, bij indringende gebeurtenissen zoals ziekte, dood, geboorte en huwelijk. Zij begeleiden mensen door middel van gesprekken, actief luisteren en eventueel rituelen. De geestelijk verzorger komt niet onmiddellijk met oplossingen of kant-en-klare antwoorden. In de eerste plaats luistert hij of zij aandachtig naar wat u vertelt. De geestelijk verzorger helpt bij het onder woorden brengen en ordenen van wat er aan de hand is. Hij of zij gaat samen met u op zoek naar wat u kracht kan geven.

Geestelijke verzorging bij u thuis

Bij Saffier hebben we meerdere geestelijk verzorgers. Zij geven geestelijke ondersteuning bij levensvragen aan de bewoners van één van de woon-zorglocaties van Saffier en aan mensen in de thuissituatie. De bezoeken van onze geestelijk verzorgers zijn geheel kosteloos en zijn bedoeld voor mensen van 50 jaar of ouder en voor mensen in de palliatieve fase en hun naasten. U heeft hiervoor géén verwijzing nodig van uw (huis)arts.

De folder geeft u meer informatie. Wanneer u behoefte hebt aan een aantal vertrouwelijke gesprekken met een geestelijk verzorger, of als u nog vragen heeft, neemt u dan gerust contact met ons op via het Servicebureau van Saffier.
Telefoonnummer 0800 – 7 233 437 (gratis) e-mail: servicebureau@saffiergroep.nl