Home Locaties De Drie Linden

De Drie Linden

Westhovenplein 139, 2532 BE Den Haag route

Op de grens van Den Haag en Rijswijk, aan Park Overvoorde, vindt u De Drie Linden. De Drie Linden is een mooi woon- en behandelcentrum, waar wij zorg bieden aan 119 ouderen met dementie, in een kleinschalige woonvorm. Oudere mensen bij wie het geheugen in lichte of sterkere mate achteruit gaat en daardoor niet meer zelfstandig thuis kunnen zijn, vinden hier hun nieuwe thuis.

De Drie Linden wordt 46 keer gewaardeerd op Zorgkaart Nederland met een gemiddeld cijfer van 8.2.

Waarvoor kunt u hier terecht?

Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig hersenziekten, waarbij de hersenen beschadigd raken en die beschadiging langzaam steeds erger wordt. De meest voorkomende vormen van dementie zijn de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, frontotemporale dementie (FTD) en Lewy body dementie. Elke vorm van dementie heeft zijn eigen kenmerken en symptomen.

Wonen

In De Drie Linden woont u, of uw partner/familie, in één van de drie gebouwen: Koningslinde, Winterlinde of Zomerlinde. Hier heeft u een eigen appartement en deelt u met maximaal 10 bewoners van uw etage een woonkamer en woonkeuken. De groepswoningen geven het gevoel van een beschermde en intieme omgeving.

In en om het huis

Daar waar u woont stellen wij onszelf ten doel om u te helpen een zinvolle dag te beleven die het gevoel van welzijn vergroot. We creëren een huiselijke omgeving en maken dat er voor iedereen een plek is waar hij of zij zich thuis voelt. Daarbij spelen bekende spullen, een vertrouwde manier van benaderen, passende activiteiten maar ook inbreng van familie en vrienden een belangrijke rol.

Onze faciliteiten

Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen en voorkeuren. U kunt bijvoorbeeld aangeven hoe u benaderd wilt worden of hoe u uw dag graag invult. Iedereen is anders: misschien houdt u van leven om u heen of misschien ben u juist graag alleen en in een rustige omgeving. Daar houden wij rekening mee.

Georganiseerde activiteiten

De meeste activiteiten worden individueel afgestemd op de bewoner door de zorgmedewerkers samen met de activiteitenbegeleiders. Naast de activiteiten in kleinere gezelschappen vinden er ook centraal georganiseerde activiteiten plaats zoals een optreden en bingo.

Restaurant

Gezellig samen koffie of thee drinken of genieten van o.a. lunch, borrelhapjes en drankjes of een maaltijd, dat kan in het restaurant van De Drie Linden. Het restaurant bevindt zich op de parterre van de Koningslinde en is geopend van 09:00 – 19:00 uur.

Binnentuin

In de prachtige binnentuin van De Drie Linden is het heerlijk toeven. Her en der zijn zitplekjes aangebracht om nog meer van de tuin te kunnen genieten. De beplanting is zo aangelegd dat de tuin gedurende de vier seizoenen op verschillende plekken in bloei staat. Soms zijn er buitenactiviteiten of wordt er muziek afgespeeld.

Kapsalon de Kniphof

Bij de kapsalon van De Drie Linden ‘De Kniphof’ kunt u terecht op afspraak. Uw woonzorgcoördinator maakt de afspraak. Er zijn medewerkers en vrijwilligers die u kunnen begeleiden naar de Winterlinde, waar de kapsalon gevestigd is op de begane grond. De kosten van een knip– en/of stylingsbeurt zijn voor uzelf.

 

Digitale Rondleiding

Praktische informatie

Folder De Drie Linden

Bezoekadres
Westhovenplein 139
2532 BE Den Haag
T | 070 – 372 20 00

Openbaar vervoer
Tram 16 tramhalte Betje Wolffstraat, 4 minuten lopen.
Bus 23 bushalte Sammersweg, Rijswijk, 8 minuten lopen.
Bus 51 bushalte Guntersteinweg, 10 minuten lopen.

Wanneer u ‘Westhovenplein Den Haag’ in uw navigatie invoert leidt dit naar onze locatie. In de directe omgeving is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Hoe ziet de omgeving eruit?

De Drie Linden ligt in de wijk Moerwijk, tegenover Park Overvoorde. De Zomerlinde kijkt uit op het groen van dit park. Bij mooi weer maken bewoners hier regelmatig een wandelingetje.

Hoe kan ik (of mijn naaste) in De Drie Linden komen wonen?

Voor verblijf in De Drie Linden is een indicatie nodig voor een ZZP 5 of ZZP 7. Dit vraagt u zelf of samen met uw huisarts aan bij het Centrum voor Indicatiestelling Zorg (CIZ). Ook het team van de Casemanagers Dementie kan u hierbij helpen. U betaalt een eigen bijdrage, afhankelijk van uw inkomen, dit bepaald het CAK.

Wat is de Cliëntenraad?

De cliëntenraad behartigt de belangen van de bewoners en diens naasten. Wij vinden het belangrijk dat zij invloed hebben op beslissingen die worden genomen, met name als deze direct betrekking hebben op de bewoner. Daarom heeft elke locatie van Saffier een cliëntenraad ingesteld. De raad geeft gevraagd- en ongevraagd advies aan het management van de locatie.

De cliëntenraad bestaat uit bewoners, familieleden van bewoners en andere betrokkenen bij De Drie Linden.

Wilt u meer weten over de cliëntenraad? Dan kunt u contact opnemen via de receptie of per mail: c.dedrielinden@saffiergroep.nl

Wat zijn de Vrienden van De Drie Linden?

Dankzij de Vrienden is het mogelijk om regelmatig extra of juist wat grotere activiteiten te organiseren voor de bewoners. De Vrienden zijn er voor de extra’s die ertoe doen!

De stichting ‘Vrienden van De Drie Linden’ is onderdeel van de Stichting Welzijnsfonds Saffier. Deze koepelstichting zet zich in voor de locaties van Saffier en voert het financiële en administratieve beheer over de ‘Vrienden van De Drie Linden’. Een commissie, bestaande uit vertegenwoordiging vanuit het Welzijnsfonds en vanuit De Drie Linden, beslist waar zij het geld aan besteden.

Leest u meer over de Vrienden en hoe u kunt doneren op de pagina van onze steunstichtingen. Deze pagina hangt nu onder ‘over ons’ in de huidige website, dit zal straks ook zo zijn op de nieuwe website.

Wat is het huisblad van De Drie Linden?

Het laatste nieuws van De Drie Linden verschijnt in het huisblad Lindennieuws. Hierin leest u berichten van de domeinmanager, het locatiemanagement, de Cliëntenraad en overige nieuwsberichten. De laatste versie vindt u hier:

Wat is het huisblad en waar vind ik dat?

In het huisblad vindt u nieuws, informatie en activiteiten. Lees hier de laatste editie:

Lindennieuws | Maart 2023

 

Beoordelingen van onze cliënten

We zijn 45 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland met een gemiddeld cijfer van 8.2.

8.5/10

In z'n totaliteit ben ik enorm tevreden over deze zorgorganisatie. De medewerkers hebben aandacht voor mijn naaste en de verzorging en verpleging is optimaal. Daarbij is de communicatie fantastisch, aangezien ik op tijd een telefoontje krijg als er iets aan de hand is. Ook via de mail word ik op de hoogte gehouden van de situatie, wat enorm prettig is. Eveneens ben ik erg enthousiast over het gebouw en de omgeving. Het pand is gloednieuw, ontzettend schoon en fris. Ook zijn er veel mogelijkheden voor mijn naaste om aan activiteiten mee te doen, zoals bingo en wandelingen door de omgeving. Ik heb dan ook geen verbeterpunten. Al met al ben ik enorm tevreden en kan ik deze locatie een ieder aanraden!

9.0/10

Tijdens de opname van mijn man zijn wij zeer begripvol ontvangen en hebben goede zorg voor hem ervaren. Zeker ook de bejegening naar de familie toe was zeer goed. Na overlijden van mijn man heb ik ervaren dat op liefdevolle manier de laatste zaken werden afgehandeld.

9.0/10

Onze moeder zat op de Winterlinde op de eerste etage. Daar vonden wij de zorg fantastisch. Er werd veel georganiseerd voor de bewoners door het personeel en de vrijwilligers. Wij als familie zijn erg blij dat onze moeder de laatste anderhalf jaar, daar mocht doorbrengen.

Alle beoordelingen bekijken >

Kunnen we u ergens mee helpen? Neem dan contact met ons op!

Onze locaties in Den Haag

Wonen in een woonzorglocatie is niet precies zoals thuis wonen, maar het is wel een plek waar iemand zich thuis kan voelen. Bij Saffier vinden we het heel belangrijk dat u zich thuis voelt, daarom vragen we mensen wat zij nodig hebben om zich echt thuis te voelen. Voor ons is het belangrijk dat we weten wie u bent en wat ú belangrijk vindt in het leven, zodat wij u de een fijne woonomgeving en, indien nodig, de beste zorg kunnen aanbieden.

Overzicht van alle locaties bekijken >