Home Locaties Huize Royal / Royal Rustique

Huize Royal / Royal Rustique

Rusthoekstraat 38, 2584 CV Den Haag route

Sfeervol en servicegericht, zo kunnen we alle woningen karakteriseren die horen bij Huize Royal en Royal Rustique. U kunt kiezen tussen verschillende woonvormen: er zijn aanleun- en inleunwoningen en appartementen in een herenhuis. U woont er zelfstandig, maar altijd is zorg dichtbij. Belangrijke uitgangspunten voor het wonen in Huize Royal zijn zelfredzaamheid, keuzevrijheid, eigen verantwoording en eigen regie. Wat u zelf kunt, eventueel met hulp van een mantelzorger, blijft u zelf doen. En als het nodig is springen wij bij.

Huize Royal / Royal Rustique wordt 30 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland met een gemiddeld cijfer van 8.3.

Waarvoor kunt u hier terecht?

In Huize Royal kunt u zelfstandig wonen in de aanleunwoningen, wanneer u meer dagelijks zorg en ondersteuning nodig heeft. Voor de inleunwoningen geldt dat enige zorg en ondersteuning mogelijk is. Dit kan hier goed georganiseerd worden, passend bij uw ziekte of aandoening.

 

Herenhuizen voor bijzondere zorg

Op het terrein van Huize Royal staan vier zelfstandige herenhuizen (gebouwd in 2009) die geschikt zijn gemaakt voor kwetsbare mensen die bijzondere zorg nodig hebben. Elk herenhuis biedt zorg aan voor een specifieke bewonersgroep. Zo wordt er hulp geboden aan mensen met dementie en mensen die gedurende de dag en nacht (lichamelijke) zorg en ondersteuning nodig hebben door hun ziekten of aandoeningen zoals Parkinson, MS, diabetes en hersenletsel. In de herenhuizen zijn mantelzorgers en familie van harte welkom, zowel in de eigen woonruimte als in de gezamenlijke woonkeuken en woonkamer.

Zelfstandig wonen in onze zorgappartementen

Wonen in een van deze herenhuizen betekent wonen in een groep en toch op uzelf! U hebt een eigen appartement, maar kunt ook gebruikmaken van de gemeenschappelijke woonkeuken en huiskamer. Hier kunt u bij elkaar zijn in een huiselijke sfeer, samen een spelletje doen of samen eten. Er is ook ruimte voor individuele interesses en hobby’s. In het naastgelegen Huize Royal worden veel activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd waar ook bewoners van Royal Rustique gebruik van kunnen maken.  Zo is er regelmatig gym en wordt er vaak gekaart!

Aanleun- en inleunwoningen

Kunt u goed zelfstandig wonen, dan zijn de een- en tweepersoons (echtparen) aanleunwoningen van Huize Royal heel plezierig! U huurt deze sociale huurwoning van Saffier en als u thuiszorg nodig heeft, verzorgt een externe thuiszorgorganisatie dit voor u. Op die manier kunt u veilig wonen, in een beschermde woonomgeving.

U profiteert van de privacy van een eigen woning en tegelijkertijd maakt u gebruik van de voorzieningen van ons woonzorgcentrum. U kunt bijvoorbeeld anderen ontmoeten in het Grand Café of deelnemen aan de activiteiten in onze ontmoetingsruimte. Interesse? Neem dan contact op met onze afdeling Vastgoed.

Er zijn ook inleunwoningen: dit zijn een- en tweepersoonsappartementen die geschikt zijn als u meer zorg nodig hebt. Deze woningen zijn aangepast en geschikt voor rolstoelgebruik. Ze hebben een woonkamer, open keuken en een slaapkamer met badkamer.

Onze faciliteiten

Welzijn vinden we net zo belangrijk als prettig wonen en goede zorg. Met ons veelzijdige aanbod van faciliteiten en servicediensten willen we het onze bewoners en huurders van de aanleunwoningen zo gemakkelijk mogelijk maken.

Grand Café

Ons Grand Café is een gezellige ontmoetingsplek voor (wijk)bewoners en familieleden. U bent er welkom tussen 10.00 uur en 18.30 uur en bij mooi weer is het terras geopend. U kunt hier lunchen en dineren. Ook serveren wij een kopje koffie en als u rustig wilt lezen, dan is er plek aan onze leestafel.

Kapsalon en pedicure

Bij onze kapsalon kunt u op afspraak terecht voor uw haar- en voetverzorging. De pedicure komt bij u aan huis. Zij geeft een behandeling waarbij de nagels en voeten worden verzorgd. Een medisch pedicure is gespecialiseerd in het verzorgen van kwetsbare en moeilijker te behandelen voeten zoals kan voorkomen bij mensen met diabetes of reuma.

Behandelpraktijk

In Huize Royal / Royal Rustique bevinden zich behandelpraktijken voor Fysiotherapie en Diëtetiek, waar ook wijkbewoners gebruik van kunnen maken. Voor wijkbewoners geldt dan hun zorgverzekering. U kunt voor deze behandelpraktijken een afspraak maken via ons Servicebureau: 0800 – 7233 437.  Meer informatie over behandelmogelijkheden bij Saffier vindt u bij onze behandelpraktijken.

Digitale rondleiding

Praktische informatie

Folder Huize Royal

Bezoekadres
Rusthoekstraat 38
2584 CV Den Haag
Tel: 070 – 416 21 00

Openbaar vervoer
– Bus 21, uitstappen halte Rusthoekstraat of Scheveningseweg/Frankenslag.
– Bus 23, uitstappen halte Duinstraat (handig voor mensen vanuit richting Voorburg)
– Tram 1, halte Frankenslag Noord Komt u met de auto, dan kunt u parkeren op het eigen  parkeerterrein van Huize Royal.

Ook zijn er in de directe omgeving voldoende (betaalde) parkeerplaatsen.

Openingstijden receptie
Maandag – Vrijdag | 08.00 – 17.00u
Zaterdag – Zondag | 9.00 – 14.30u

Wat heb ik nodig om in Huize Royal of Royal Rustique te kunnen wonen?

Voor het wonen in een inleunwoning van Huize Royal heeft u een WLZ-indicatie nodig voor een Volledig Pakket Thuis (VPT) 4. Voor het wonen in Royal Rustique heeft u een VPT 5 of 6 nodig. De indicatie voor een Volledig Pakket Thuis wordt door het Centrum Indicatiestelling Zorg  (CIZ) afgegeven. Meer informatie over het aanvragen van een indicatie vindt u op de website van het CIZ of op de informatiepagina voor mantelzorgers.

Wonen met een VPT houdt in dat u huur betaalt voor het wonen en daarnaast een eigen bijdrage betaald voor de zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg. Omdat u ook huur betaalt, geldt voor het wonen met een VPT de zogenaamde lage eigen bijdrage. Deze bijdrage is afhankelijk van uw belastbaar inkomen en wordt door de overheid bepaald en ook geïnd. Deze eigen bijdrage betaalt u aan het CAK. Op de website van het CAK vindt u meer informatie hierover. Ook kunt u hier een proefberekening maken van de hoogte uw eigen bijdrage.

In een aantal gevallen is het mogelijk in aanmerking te komen voor huurtoeslag. Dit is echter afhankelijk van de huurprijs van de woning en uw persoonlijk inkomen en vermogen. U kunt bij de belastingdienst een berekening maken of u hiervoor in aanmerking komt en eventueel een aanvraag doen.

Bij het zelfstandig huren van een appartement betaalt u naast de huur ook gemeentelijke heffingen (zoals waterschappen en milieuheffingen). Dit geldt voor zowel bij de aanleunwoningen, de inleunwoningen als Huize Royal Rustique.

Wanneer u in de aanleunwoningen van Huize Royal woont en zorg en ondersteuning nodig heeft, regelt u dit zelf bij externe zorgaanbieders buiten Saffier.

Hoe ziet de omgeving van Huize Royal en Royal Rustique eruit?

De woningen van Huize Royal staan aan de Rusthoekstraat in Scheveningen. In een groene omgeving, dicht bij de haven, de boulevard en het strand, maar ook bij de winkelstraten De Frederik Hendriklaan en Keizerstraat.

 

Waar vind ik het huisblad van Huize Royal en Royal Rustique en welke informatie vind ik daar ?

Het huisblad van Huize Royal en Royal Rustique is ‘Ons Thuis’ en verschijnt maandelijks. Hierin staan onder meer berichten van de Teammanager, de Cliëntenraad, informatie over activiteiten en algemene informatie. De laatste versie vindt u hier:

Wat kan de geestelijk verzorger van Huize Royal/Royal Rustique voor mij betekenen?

Binnen Huize Royal is een geestelijk verzorger werkzaam die ondersteuning biedt op het terrein van levensbeschouwing en zingeving. De geestelijk verzorger kan steun bieden bij emotionele of verwarrende gebeurtenissen. Indien u dit wenst kan de geestelijk verzorger – voor u en/of uw familie – begeleiding bieden in de laatste levensfase. Het kan zinvol zijn hiertoe in een vroeg stadium met elkaar kennis te maken.

Indien u contact wilt met een voorganger van een andere religie of levensbeschouwing kan de geestelijk verzorger hierin faciliteren. Naast het brengen van huisbezoeken organiseert de geestelijk verzorger onder andere bijeenkomsten met een open levensbeschouwelijk karakter, zoals gesprekskringen en bezinningsbijeenkomsten.

Wat is de Cliëntenraad?

De locaties die tot Saffier behoren, hebben ieder een eigen cliëntenraad. Deze lokale cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van de bewoners, hun familieleden en relaties. De cliëntenraad is een zelfstandig orgaan en bestaat uit vertegenwoordiging van bewoners van de inleunwoningen en bewoners van Royal Rustique.

De focus van de cliëntenraad ligt vooral op het dagelijks leven van de bewoner. Zo praat de cliëntenraad mee, denkt mee en adviseert over zaken die voor iedere bewoner van belang zijn. De cliëntenraad legt haar oor te luister bij de bewoners en deelt ervaringen in een maandelijks overleg met de teammanager.

Vanuit de lokale cliëntenraad heeft de voorzitter zitting in de Centrale Cliëntenraad van Saffier. De Centrale Cliëntenraad houdt zich vooral bezig met beleidzaken op het gebied van kwaliteit en de continuïteit van de zorg die voor heel Saffier van toepassing zijn en met zaken die de meerderheid van de locaties betreffen.

De huidige Cliëntenraad van Huize Royal/Royal Rustique bestaat uit een voorzitter en vijf leden. De Cliëntenraad is te bereiken per mail via: C.Royal@saffiergroep.nl

Wat is Stichting Ons Thuis?

De stichting Ons Thuis is de steunstichting van Huize Royal en al sinds 1977 nauw betrokken bij de locatie. Ons Thuis heeft een brede doelstelling die gericht is op het welzijn van ouderen. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om veel verschillende activiteiten te organiseren.
Meer over het Haags Fonds Ons Thuis kunt u lezen op de pagina https://haagsfondsonsthuis.nl/wie-zijn-we/

Beoordelingen van onze bewoners

We zijn 30 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland met een gemiddeld cijfer van 8.3.

8.5/10

Ik woon al 11 jaar tot volle tevredenheid in Huize Royal. Heb in die 11 jaar nog niet veel zorg nodig gehad, woon dus nog zelfstandig en kan alles nog zelf regelen. Ben wel een paar keer gevallen, de zorgmedewerkers waren snel bij mij, heel vriendelijk en zorgzaam en hielden nog een paar dagen de vinger aan de pols. Het is altijd gezellig in Huize Royal, er wordt veel georganiseerd door de activiteitenbegeleiders en de vrijwilligsters, petje af voor hen, ook altijd zo vriendelijk, actief en zorgzaam. Kortom, het is heerlijk wonen hier, ook de omgeving is mooi en nodigt vaak uit voor een lekkere wandeling. Winkels zijn dichtbij en makkelijk bereikbaar.

8.6/10

Mijn vader heeft 7 jaar in Royal Rustique gewoond. Ik ben altijd zeer tevreden geweest, vooral omdat de kleinschalige opzet ervoor zorgt dat de bewoners goede betrokken zorg krijgen. Het team is geweldig en zet zich enorm in voor de bewoners. Ik heb mij 7 jaar lang welkom gevoeld en heb altijd een luisterend oor gevonden voor alle vragen. Mijn vader heeft er een geweldige tijd gehad met liefdevolle begeleiders en leuke activiteiten. Ik zou voor elke oudere persoon (met dementie) zo n goede woonomgeving wensen.

9.2/10

Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en het erg fijn. De omgang met de medewerkers is fijn. Ze knopen een gesprekje aan en als ik ergens mee zit kan ik dat met ze bespreken en pakken ze dat goed op. Het gebouw is echt heel prettig, er is ruimte en alle medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam. Ook is het een prachtige natuurlijke omgeving. Ik heb geen verbeterpunten.

Alle beoordelingen bekijken >

Kunnen we u ergens mee helpen? Neem dan contact met ons op!

Onze locaties in Den Haag

Wonen in een woonzorglocatie is niet precies zoals thuis wonen, maar het is wel een plek waar iemand zich thuis kan voelen. Bij Saffier vinden we het heel belangrijk dat u zich thuis voelt, daarom vragen we mensen wat zij nodig hebben om zich echt thuis te voelen. Voor ons is het belangrijk dat we weten wie u bent en wat ú belangrijk vindt in het leven, zodat wij u de een fijne woonomgeving en, indien nodig, de beste zorg kunnen aanbieden.

Overzicht van alle locaties bekijken >