Home Locaties Maison Gaspard de Coligny

Maison Gaspard de Coligny

Theo Mann-Bouwmeesterlaan 10, 2597 GW Den Haag route

Wilt u zelfstandig wonen maar heeft u hiervoor aanvullende zorg nodig? In Maison Gaspard woont u veilig mét de benodigde zorgvoorzieningen. De woonvoorzieningen zijn gelegen in Duinzigt, een mooie buurt in de wijk Benoordenhout. Onze appartementen met zorggarantie en verzorgingshuisappartementen bieden de benodigde zorg die u nodig heeft. Ook voor tijdelijk verblijf, bijvoorbeeld om te revalideren na een ziekte of ongeluk, bent u van harte welkom in een van onze appartementen.

Maison Gaspard de Coligny wordt 26 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland met een gemiddeld cijfer van 8.3.

Waarvoor kunt u hier terecht?

In Maison Gaspard kunt u zelfstandig wonen, ook als u op dagelijkse basis zorg en ondersteuning nodig heeft. Onze zorg is altijd maatwerk en we zorgen tevens voor de benodigde in- en ontspanning, begeleiding en ondersteuning van uw naasten. Hierdoor kunt u zo lang mogelijk zelfstandig wonen en genieten van de gewone dingen in het leven.

Activiteiten

Maison Gaspard biedt diverse activiteiten aan voor bewoners, die gericht zijn op ontmoeting, beweging, beleving, ontspanning en individuele aandacht. Zo organiseren wij lezingen, huisborrels voor bewoners en kunt u lid worden van een herensociëteit die maand bijeenkomt. Het programma bestaat afwisselend uit interessante, sportieve, bourgondische, maar altijd leuke onderwerpen en activiteiten. Daarnaast organiseren we uitstapjes naar bijvoorbeeld het strand of het bloemencorso.

Kort- en langdurig verblijf in onze zorgwoningen

In onze verzorgingshuisappartementen kunt u wonen als u dagelijks meerdere zorgmomenten nodig heeft en een passende WLZ-indicatie, zie veelgestelde vragen.

Daarnaast telt Maison Gaspard de Coligny 24 zorggarantie-appartementen. Dit zijn ruime één- of tweekamerappartementen met een oppervlakte van 78-117m2, welke te huur zijn in de vrije sector. Hier woont u geheel zelfstandig en u kunt een beroep doen op onze zorgmedewerkers. Meer informatie vindt u op de pagina over huren.

U kunt in Maison Gaspard ook terecht voor kortdurend verblijf. Bijvoorbeeld wanneer u herstellende bent na een ongeluk of ziekte. Hiervoor kunt u een ELV-indicatie (indicatie voor eerstelijnsverblijf) via uw huisarts verkrijgen. 

Faciliteiten

Welzijn vinden we net zo belangrijk als prettig wonen en goede zorg. Met ons veelzijdige aanbod van faciliteiten en servicediensten willen we het onze bewoners en huurders van de zorggarantiewoningen zo gemakkelijk mogelijk maken.

De Salon en Café de Sans Soucis

Dit is een gezellige ontmoetingsplek voor (wijk)bewoners en familieleden. U bent er welkom tussen 11.30 uur en 18.00 uur en bij mooi weer is het terras geopend. In de Salon kunt u lunchen en dineren en hebben we een kleine kaart. Ook kunt u zelf een kopje koffie nuttigen in café de Sans Soucis (naast de receptie).

Heeft u iets te vieren? Maison Gaspard beschikt over diverse ruimtes die u kunt reserveren voor een verjaardag of andere gelegenheden. Wij kunnen op verzoek de catering verzorgen. Informeert gerust bij onze receptie naar de verschillende mogelijkheden.

Kapsalon en pedicure

Bij onze kapsalon kunt u op afspraak terecht voor uw haarverzorging. Ook voor uw voetverzorging hoeft u de deur niet uit want de pedicure komt bij u aan huis. Zij geeft een behandeling waarbij uw nagels en voeten worden verzorgd. Het is ook mogelijk om een medische pedicure te boeken. Deze pedicure is specifiek gericht op het verzorgen van kwetsbare en moeilijker te behandelen voeten, bijvoorbeeld wanneer u last heeft van diabetes of reuma.

Behandelpraktijk

In Maison Gaspard de Coligny bevinden zich behandelpraktijken voor Fysiotherapie en Diëtetiek, waar ook wijkbewoners gebruik van kunnen maken. Voor wijkbewoners geldt dan hun zorgverzekering. U kunt voor deze behandelpraktijken een afspraak maken via ons Servicebureau: 0800 – 7233 437.  Meer informatie over behandelmogelijkheden bij Saffier vindt u bij onze behandelpraktijken.

Schoonheidsspecialiste en mondverzorging

U kunt via Maison de Gaspard de Coligny een afspraak maken met een schoonheidsspecialiste. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een reinigende gezichtsbehandelingen, het epileren of verven van uw wenkbrauwen, massage van uw gelaat, nek en schouders en een complete manicure.

Daarnaast werkt Maison Gaspard de Coligny samen met Fresh Uniek Mondzorg; een organisatie die mobiele mondzorg voor ouderen en kwetsbare mensen verzorgt die niet meer mobiel zijn en/of wonen in een (zorg)instelling. Deze mobiele mondzorgteams bezoeken u op locatie.

Praktische informatie

Folder Maison Gaspard de Coligny

Bezoekadres
Theo Mann-Bouwmeesterlaan 10
2597 GW Den Haag
Tel: 070 – 374 72 00

Openbaar vervoer
Bus 20 en 22, uitstappen bij halte Theo Mann-Bouwmeesterlaan.

Komt u met de auto naar Maison Gaspard de Coligny, dan kunt u in de directe omgeving betaald parkeren (ma t/m vrij van 9.00 tot 17.00 uur, in het weekend niet).

Openingstijden receptie
Maandag – Zondag | 08.00 – 19.00u

Buiten deze tijden kunt u aanbellen, dan zal iemand van de zorg voor u open doen.

Wat heb ik nodig om in Maison Gaspard te kunnen wonen?

Voor wonen in Maison Gaspard heeft u een WLZ-indicatie nodig voor een Zorgzwaartepakket (ZZP) 4, 5 of 6.  Maison Gaspard is een open locatie, dat betekent dat ouderen met dementie (ZZP5) hier niet altijd passende zorg kunnen krijgen.

Voor het wonen in een Zorggarantieappartement is geen indicatie nodig. Indien zorg nodig heeft krijgt u dit met een indicatie van de wijkverpleegkundige of WLZ indicatie van onze zorgmedewerkers.

Deze indicatie wordt door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) afgegeven. U betaalt voor uw verblijf een eigen bijdrage vanuit de Wet Langdurige Zorg. Deze bijdrage is afhankelijk van uw belastbaar inkomen en wordt door de overheid bepaald en ook geïnd.

Hoe ziet de omgeving van Maison Gaspard eruit?

In de omgeving van Maison Gaspard de Coligny is veel te zien en beleven.

U vindt de woonzorglocatie in Benoordenhout, tegenover het winkelcentrum Willem Royaardsplein. Het landgoed Clingendael, een mooi wandelgebied, ligt vlakbij.

Via de van Alkemadelaan bent u binnen enkele (auto)minuten in Scheveningen aan het strand en ook Wassenaar is heel dichtbij.

Waar vind ik het huisblad van Maison Gaspard de Coligny en wat kan ik er in lezen?

Het huisbladis ‘De Huisgenoot’ en verschijnt maandelijks. In dit blad vindt u informatie over bijzondere gebeurtenissen in de locatie en de geplande activiteiten.

Hierin staan onder meer berichten van de Teammanager, de Cliëntenraad, informatie over activiteiten en algemene informatie. De laatste versie vindt u hier:

Wat kan de geestelijk verzorger van Maison Gaspard voor mij of mijn naasten betekenen?

Binnen Huize Royal is een geestelijk verzorger werkzaam die ondersteuning biedt op het terrein van levensbeschouwing en zingeving. De geestelijk verzorger kan steun bieden bij emotionele of verwarrende gebeurtenissen. Indien u dit wenst kan de geestelijk verzorger – voor u en/of uw familie – begeleiding bieden in de laatste levensfase. Het kan zinvol zijn hiertoe in een vroeg stadium met elkaar kennis te maken.

Indien u contact wilt met een voorganger van een andere religie of levensbeschouwing kan de geestelijk verzorger hierin faciliteren. Naast het brengen van huisbezoeken organiseert de geestelijk verzorger onder andere bijeenkomsten met een open levensbeschouwelijk karakter, zoals gesprekskringen en bezinningsbijeenkomsten.

Wat doet de cliëntenraad?

De cliëntenraad behartigt de belangen van de bewoners en diens naasten. Wij vinden het belangrijk dat zij invloed hebben op beslissingen die worden genomen, met name als deze direct betrekking hebben op de bewoner. Daarom heeft elke locatie van Saffier een cliëntenraad ingesteld. De raad geeft gevraagd- en ongevraagd advies aan het management van de locatie.

De cliëntenraad bestaat uit bewoners, familieleden van bewoners en andere betrokkenen bij Maison Gaspard de Coligny.

Wilt u meer weten over de cliëntenraad? Dan kunt u contact opnemen via de receptie of per mail.

Beoordelingen van onze bewoners

We zijn 26 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland met een gemiddeld cijfer van 8.3.

8.3/10

In die korte tijd waren we heel blij met de lieve, goede en betrokken zorg van alle medewerkers. Zowel overdag, s' avonds als in het weekend stond het personeel klaar om zoveel mogelijk te kunnen betekenen. Ook na zijn overlijden was Gaspard nog betrokken en hebben ze een bijzondere herdenkingsbijeenkomst georganiseerd. Hulde.

8.6/10

Onze moeder is onlangs op bijna 99 jarige leeftijd overleden. Ze heeft bijna vijf jaar lang gewoond in Maison Gaspard de Coligny in Den Haag. Ze is die periode heel gelukkig geweest en was erg tevreden over de zorg die haar werd verleend. Ook de laatste anderhalve maand van haar leven, toen haar behoefte aan zorg duidelijk intensiever, intenser en heftiger werd, heeft ze kunnen rekenen op heel fijne ondersteuning van de medische geschoolde staf, het verzorgende personeel, alsmede de ondersteunde werknemers bij Gaspard. Heel veel dank!

8.3/10

Mijn moeder heeft bijna 6 jaar met veel genoegen in maison Gaspard de Coligny gewoond. Zij heeft dikwijls gezegd dat ze het er erg fijn had en dat de verzorgenden alstijd zo lief en attent voor haar waren. Er was ook altijd aandacht in het evenemetenprogramma voor mensen met verschillende interesses; films, klassieke muziek, maar ook spelletjes en creatieve activiteiten. de sfeer in het tehuis was plezierig, kleinschalig, en het interieur van de gemeenschappelijke ruimtes kenden een persoonlijke touch. Mjn moeder is op 93 jarige leeftijd vredig ingeslapen en met veel respect is er afscheid van haar genomen. Wij zijn het personeel van Gaspard dankbaar voor de vele goede jaren die mijn moeder nog mocht hebben.

Alle beoordelingen bekijken >

Kunnen we u ergens mee helpen? Neem dan contact met ons op!

Onze locaties in Den Haag

Wonen in een woonzorglocatie is niet precies zoals thuis wonen, maar het is wel een plek waar iemand zich thuis kan voelen. Bij Saffier vinden we het heel belangrijk dat u zich thuis voelt, daarom vragen we mensen wat zij nodig hebben om zich echt thuis te voelen. Voor ons is het belangrijk dat we weten wie u bent en wat ú belangrijk vindt in het leven, zodat wij u de een fijne woonomgeving en, indien nodig, de beste zorg kunnen aanbieden.

Overzicht van alle locaties bekijken >