Home Locaties Mechropa

Mechropa

Scheveningseweg 96, 2584 AC Den Haag route

Mechropa is een kleinschalig revalidatiecentrum in een groene omgeving aan de Scheveningseweg in Den Haag. U kunt er revalideren om te herstellen na bijvoorbeeld een ongeval, ziekte of operatie. Het centrum is gericht op geriatrische revalidatie (GRZ), dat wel zeggen revalidatie specifiek voor ouderen.

Mechropa wordt wordt 45 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland met een gemiddeld van 6.7.

Persoonlijk revalidatieprogramma

Wij werken aan uw herstel via het revalidatieprogramma Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ). Dit is een programma op maat. Uw oefenprogramma wordt volledig op uw persoonlijke situatie afgestemd. Het doel is altijd om te herstellen en zo snel mogelijk weer naar huis te kunnen. U krijgt een multidisciplinaire aanpak, u hierbij denken aan de fysio- en ergotherapeut, diëtiste, logopedist, psycholoog/maatschappelijk werkster en activiteitentherapie.

U kunt hier ook revalideren met een indicatie via de Wet Langdurige Zorg (WLZ-indicatie).

Verblijf

Zolang u bij ons bent, verblijft u in een ruime tweepersoonskamer met eigen douche en toilet. Uw bezoek is de gehele dag welkom, om samen koffie te drinken in het restaurant of de lounge, of een uitstapje in de buurt te maken. U kunt uw gasten ook uitnodigen om mee te eten. Verder hebben we een tuin met een groot zonnig terras én zitjes in de schaduw. Wilt u uw haar laten doen, dan kunt u naar de kapper. Of uw voeten laten verzorgen, dan gaat u langs bij de pedicure.

Speciale programma’s

Samen met ziekenhuizen en andere zorginstellingen/verpleeghuizen zijn programma’s ontwikkeld voor mensen met een specifieke aandoening. Mechropa doet bijvoorbeeld mee aan het speciale programma voor patiënten die een CVA (beroerte) hebben gehad. Door een goed op elkaar afgestemd protocol en door de behandeling snel te laten starten, proberen we de mogelijke uitvalverschijnselen na een beroerte te beperken.

Faciliteiten

Restaurant

Op de begane grond vindt u ons gezellige restaurant waar u samen met u bezoek gezellige een kopje koffie kunt drinken. Daarnaast kunt u hier samen met de andere bewoners gebruik maken van de lunch en het diner.

Tuin

In de binnentuin kunt u heerlijk vertoeven tijdens het mooie weer. Daarnaast kan de beweegtuin ook gebruikt worden tijdens u individuele revalidatieprogramma.

Behandelpraktijk

In Mechropa bevinden zich behandelpraktijken voor Fysiotherapie (nabehandelen na GRZ) en Logopedie, waar ook wijkbewoners gebruik van kunnen maken. Voor wijkbewoners geldt dan hun zorgverzekering. U kunt voor deze behandelpraktijken een afspraak maken via ons Servicebureau: 0800 – 7233 437.  Meer informatie over behandelmogelijkheden bij Saffier vindt u bij onze behandelpraktijken.

Praktische informatie

Folder Mechropa

Bezoekadres
Scheveningseweg 96
2584 AC Den Haag
T | 070 – 789 20 00

Bezoektijden: 10.30 tot 19.30 uur

Openbaar vervoer
Bus 21, uitstappen halte Scheveningseweg.
Tram 1, halte Frankenslag Noord

Komt u met de auto, dan zijn er in de directe omgeving voldoende parkeerplaatsen, vanaf 13.00 uur betaald. Bij de ingang hebben we twee parkeerplaatsen voor invaliden met een geldige invalidenkaart.

Hoe ziet de omgeving eruit?

Mechropa ligt aan de Scheveningseweg in een groene omgeving, maar met winkels in de buurt. Aan de overkant ligt het Van Stolkpark, even verderop zijn de Scheveningse Bosjes en ook de Scheveningse Boulevard is vlakbij. En wilt u gezellig gaan winkelen, dan zijn de winkelstraten De Keizerstraat en de Frederik Hendriklaan op loopafstand.

 

Wat zijn de kosten?

Uw behandelend specialist in het ziekenhuis neemt de beslissing of u in aanmerking komt voor revalidatie (Geriatrische Revalidatie) bij Mechropa. Samen met de specialist ouderengeneeskunde van Mechropa kijken we vervolgens wanneer u bij ons terecht kunt.

Uw zorgvraag/aandoening bepaalt of u een verwijzing krijgt op basis van de Wet Langdurige Zorg (WLZ), een ZZP9b, of de op basis van de Zorgverzekeringswet (ZVW) via de basisverzekering. Dit wordt in het ziekenhuis met u besproken.

Deze indicatie wordt door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) afgegeven. U betaalt voor uw verblijf een eigen bijdrage vanuit de Wet Langdurige Zorg. Deze bijdrage is afhankelijk van uw belastbaar inkomen en wordt door de overheid bepaald en ook geïnd.

Wat is de Cliëntenraad?

Mechropa heeft een cliëntenraad die de gemeenschappelijke belangen van de bewoners behartigt. De raad bestaat uit de volgende leden:

  • Dhr. H. Sijgers – De voorzitter
  • Mw. E.J.T. van Maanen – lid

De cliëntenadviesraad is per post bereikbaar via:
Cliëntenadviesraad Mechropa
Scheveningseweg 96
2584 AC Den Haag

Of u kunt een bericht bij de receptie van Mechropa achterlaten.

WIe zijn de vrienden van Mechropa?

De Stichting Vrienden van Mechropa is de steunstichting van Mechropa. Dankzij deze stichting is het mogelijk om regelmatig extra of grotere activiteiten te kunnen organiseren voor cliënten van Mechropa. De Vrienden zijn er voor de extra’s die ertoe doen! Zoals de tweewekelijks muziekbijeenkomsten op maandagmiddag. Leest u meer hierover op de pagina van onze steunstichtingen.

Beoordelingen van onze cliënten

Wij zijn 45 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland met een gemiddeld cijfer van 6.7.

7.7/10

Ik ben ontzettend tevreden over deze instelling. De medewerkers komen hun afspraken na en de behandeling is uitstekend. Het gebouw is ontzettend mooi, maar wel een beetje gedateerd. Verder is de omgeving erg prettig. De fysiotherapeut helpt mij goed en is erg behulpzaam. Ondanks de korte tijd dat ik hier zit, kan ik alleen maar positief zijn. Ik zou Mechropa dan ook een ieder aanraden!

6.3/10

Naar mijn mening is de verzorging bij Mechropa goed. De medewerkers zijn vriendelijk en ze willen alles voor me doen. Ook de behandeling bevalt me, alleen ik zou meer in overleg willen gaan hierover met het personeel. Verder wordt mijn partner op de hoogte gesteld van mijn situatie en ontwikkelingen, dat is erg fijn. Op dit moment heb ik verder geen verbeteringen. Top!

7.3/10

Heb al meerdere revalidatie inrichtingen gehad en overal is wel iets niet goed geregeld maar over het algemeen alleen goede ervaringen gehad in dit revalidatiecentrum.

Alle beoordelingen bekijken >

Kunnen we u ergens mee helpen? Neem dan contact met ons op!

Onze locaties in Den Haag

Wonen in een woonzorglocatie is niet precies zoals thuis wonen, maar het is wel een plek waar iemand zich thuis kan voelen. Bij Saffier vinden we het heel belangrijk dat u zich thuis voelt, daarom vragen we mensen wat zij nodig hebben om zich echt thuis te voelen. Voor ons is het belangrijk dat we weten wie u bent en wat ú belangrijk vindt in het leven, zodat wij u de een fijne woonomgeving en, indien nodig, de beste zorg kunnen aanbieden.

Overzicht van alle locaties bekijken >