Home Locaties Nolenshaghe

Nolenshaghe

Mgr. Nolenslaan 22, 2555 XZ Den Haag route

Nolenshaghe is een modern woonzorglocatie die helemaal voldoet aan de wensen en eisen van nu. Het gebouw is aangepast aan de wensen van bewoners op het gebied van privacy, huiselijkheid, voorzieningen, behandeling en therapie. Op de zes verdiepingen zijn kleinschalige woonvoorzieningen voor steeds 7 of 8 cliënten. Deze locatie is gelegen in het Haagse stadsdeel Escamp.

Nolenshaghe wordt 50 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland met een gemiddeld cijfer van 9.0.

Wonen met gespecialiseerde zorg

Zowel oudere als jongere mensen met NAH zijn welkom. U vindt bij ons een prettige (en veilige) plek om te wonen. Dat kan voor een beperkte tijd zijn, maar als dat nodig is – als u niet meer zelfstandig thuis kunt wonen – krijgt u een permanente plaats bij ons. U woont dan op een van de zes verdiepingen waar we kleinschalige woonvoorzieningen hebben gecreëerd voor elk zeven of acht bewoners. U krijgt begeleiding en behandeling en wij bieden de nodige structuur. Maar we stimuleren zeker ook dat u zelfstandig dingen doet, met dagbesteding bijvoorbeeld.

Meer informatie

Langdurig wonen

Soms kunt u niet langer thuis wonen, omdat u fysiek (somatisch) niet in staat bent voor uzelf te zorgen. Dan kunt u overwegen om bij ons in Nolenshaghe in een appartement te komen wonen dat deel uitmaakt van een gemeenschappelijke woonunit. U heeft er een ruime woon/slaapkamer, met eigen badkamer en toilet. In het appartement hebben wij al een goed bed neergezet, en er is standaard één inbouwkast. Verder richt u uw appartement in naar uw eigen wensen en smaak, met dingen die voor ú tellen. Zo kunt u een beetje “thuis” meenemen. Op de afdeling is een gemeenschappelijke huiskamer met woonkeuken. Daar eet u samen met de andere zes of zeven bewoners van de woonunit.

Meer informatie

Persoonlijk revalidatieprogramma

In Nolenshaghe kunt u ook terecht om kortdurend te revalideren via het revalidatieprogramma Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ). Uw oefenprogramma wordt helemaal op uw persoonlijke situatie afgestemd. Het doel is altijd om te herstellen en zo snel mogelijk weer naar huis te kunnen. U gaat met de fysio- en ergotherapeut aan de slag. Maar afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunnen we ook bijvoorbeeld de logopedist, diëtist en de revalidatiearts inschakelen.

Meer informatie

Verzorging in de laatste levensfase

De afdeling Sweelinckplein in Nolenshaghe is een speciale afdeling voor palliatieve, terminale zorg. Hier bieden we continue zorg aan patiënten en hun familie op het moment dat medisch gezien geen genezing meer mogelijk is en overlijden op korte termijn onvermijdelijk is.

Meer informatie

Onze faciliteiten

Restaurant Het Plein

Voor een lekkere maaltijd en gezelligheid kunt u uw hart ophalen in ons levendige restaurant Het Plein. Naast uw familie en vrienden, zijn wijkbewoners ook van harte welkom om te komen eten.

Het restaurant is elke dag open van 9.30 – 19.30 uur.

Kapper

Op de begane grond van Nolenshaghe bevindt zich een kapsalon. U kunt voorafgaand een afspraak maken.

Behandelpraktijk

In Nolenshaghe bevinden zich behandelpraktijken voor Fysiotherapie, Diëtetiek en Logopedie (specifiek Parkinson cliënten), waar ook wijkbewoners gebruik van kunnen maken. Voor wijkbewoners geldt dan hun zorgverzekering. U kunt voor deze behandelpraktijken een afspraak maken via ons Servicebureau: 0800 – 7233 437.  Meer informatie over behandelmogelijkheden bij Saffier vindt u bij onze behandelpraktijken.

Binnentuin

In de binnentuin aan de achterzijde van Nolenshaghe kunt u heerlijk buiten zitten. Samen met u medebewoners en bezoek kunt u genieten van het mooie weer.

Praktische informatie

Folder Nolenshaghe 

Bezoekadres
Mgr. Nolenslaan 22
2555 XZ Den Haag
Tel: 070 – 447 01 00

Openbaar vervoer
Bus 21, halte Groen van Prinstererlaan
Bus 23, halte Colijnplein
Tram 3, halte De Savornin Lohmanplein

Komt u met de auto, dan kunt u in de parkeergarage parkeren. Ook kunt u in de directe omgeving van Nolenshaghe vrij parkeren.

Openingstijden receptie
Maandag – Vrijdag | 08.00 – 18.00 uur
Zaterdag en Zondag | 09.30 – 18.00 uur

Wat heb ik nodig om in Nolenshaghe te kunnen verblijven?

Voor verblijf in Nolenshaghe heeft u een passende indicatie nodig voor ZZP 6, 7 of 8 of ELV hoog complex / ELV Palliatief (ELV:eerstelijnsverblijf). Op onze afdeling met zorg voor mensen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) is het ook mogelijk te komen wonen met een LG6 en LG7.

Alle indicaties worden door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) afgegeven. Deze kunt u zelf aanvragen, maar het is aan te raden om de praktijkondersteuner van de huisarts, de casemanager of een bij uw naaste bekende zorgverlener om hulp te vragen.

U betaalt voor uw verblijf een eigen bijdrage vanuit de Wet Langdurige Zorg. Deze bijdrage is afhankelijk van uw belastbaar inkomen en wordt dor de overheid bepaald en ook geïnd.

De indicatie voor Geriatrische Revalidatiezorg wordt door de behandelend specialist in het ziekenhuis afgegeven. Deze vorm van zorg wordt voor 100% vergoed vanuit de basisverzekering.

Hoe ziet de omgeving van Nolenshaghe er uit?

Nolenshaghe ligt op loopafstand van het winkelcentrum De Savornin Lohmanplein, op de grens tussen de stadsdelen Loosduinen en Segbroek. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Aan de overkant liggen de voetbalvelden van voetbalvereniging DUNO, waar op zaterdag naar de wedstrijden gekeken kan worden. Een grote parkeerkelder biedt voldoende parkeerplaatsen voor bezoekers.

Wat kan de Geestelijk Verzorger van Nolenshaghe voor mij betekenen?

Als u in Nolenshaghe komt wonen of tijdelijk verblijft, ervaart u dat misschien als een ingrijpende gebeurtenis. In Nolenshaghe is een geestelijk verzorger werkzaam, die u dan graag bijstaat.

Praten met een neutraal iemand

De geestelijk verzorger kan met u samen stilstaan bij vragen en gevoelens die deze overgang met zich meebrengt: omgaan met ouder worden, met het verlies van zelfstandigheid, de afhankelijkheid van zorg.

Het kan zijn dat u ook het verlies van een dierbare moet verwerken, of dat u wilt praten over het naderende levenseinde. En misschien is het voor u belangrijk om daarbij ook in te gaan op vragen die te maken hebben met geloof, kerk of levensbeschouwing. Maar misschien ook juist niet. Het kan helpen om deze vragen en gevoelens te bespreken met een neutraal persoon die geen familielid, vriend(in) of kennis is. Alles wat u vertelt, is vertrouwelijk en valt onder het beroepsgeheim.

Contact helpen leggen

De geestelijk verzorger kan ook helpen contact te leggen met een vertegenwoordiger van een bepaalde geloofsgemeenschap, bijvoorbeeld met een dominee, pastoor, imam of pandit.

Activiteiten van de geestelijk verzorger

In Nolenshaghe worden wekelijks kerkdiensten georganiseerd. Ook is er een stiltecentrum op de eerste etage, waar u op elk moment van de dag even naar toe kunt. Als u van luisteren naar verhalen houdt of juist graag uw eigen verhaal eens wil vertellen, dan bent u welkom bij de levensverhalen-kring. Zoals de naam al zegt staan ‘levensverhalen’ centraal. Soms herkent u zich in verhalen van anderen en dat kan prettig zijn. Meer informatie vindt u in het huisblad “Pleinpraat”.

Wat is de Cliëntenraad van Nolenshaghe?

Nolenshaghe heeft een cliëntenraad die het beleid van de locatie kritisch volgt en gevraagd en ongevraagd advies uitbrengt. Dit in overleg met het management van Nolenshaghe. En niet onbelangrijk: de cliëntenraad praat met en luistert naar de cliënten.

De leden van de cliëntenraad van Nolenshaghe zijn:

  • Mariska van der Poel, voorzitter
  • Gerdie Receveur
  • Willemijn van den Berg
  • Jenny Schotman
  • Marcel Looijaard

 

U kunt de cliëntenraad bereiken via e-mail: c.nolenshaghe@saffiergroep.nl

Wat zijn de Vrienden van Nolenshaghe?

De Vrienden van Nolenshaghe is de onafhankelijke steunstichting van Nolenshaghe. Dankzij de Vrienden is het mogelijk om regelmatig extra of juist wat grotere activiteiten te organiseren voor de bewoners. De Vrienden zijn er voor de extra’s die ertoe doen!

Beoordelingen van bewoners & cliënten

Wij zijn 50 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland met een gemiddeld cijfer van 9,0.

9.8/10

Vanaf het begin dat we voor mijn man in contact kwamen met Nolenshaghe voelde het goed. Zeer kundig personeel, waardoor uitstekende verzorging; een teamleider die tijd heeft voor een gesprek (bij zorgen); voor je gesproken hebt over een aanpassing van de rolstoel of verandering van het matras, is het al geregeld; gezellig restaurant met vriendelijk personeel en met lekkere broodjes, maaltijden, gebakjes etc ; heerlijke tuin met goede zonbescherming; prima sfeer; receptie die ook in het weekend bezet is, waardoor ook bezoek zich welkom voelt; leuke activiteiten voor de bewoners; kapsalon aanwezig; pastorale verzorging in huis; arts, psycholoog, fysio en ergo met korte lijnen te bereiken; activiteiten begeleiding met een afwisselend programma voor de bewoners, kortom over de 3 1/2 jaar dat mijn man er heeft mogen wonen, zijn wij zeer tevreden!

8.0/10

Het is een mooi gebouw. Alles is goed onderhouden en het is schoon. Daarnaast zijn de medewerkers vriendelijk en zorgen ze goed voor mijn moeder. Ik ben heel blij met de aandacht die mijn moeder krijgt. Ze letten ook goed op haar. Ik vind het fijn dat er goed contact is. Ik word namelijk op de hoogte gehouden per telefoon of eventueel e-mail. Tot slot is er genoeg te doen in de buurt, zodat ze nog lekker naar buiten kan.

9.8/10

Onze vader is slechts 1,5 dag op de palliatieve afdeling geweest voordat hij is overleden, maar de zorg en aandacht van iedereen op afdeling Sweelinckplein voelde als een warm bad, na de traumatische ervaring die we de 2,5 week daarvoor in het ziekenhuis hebben ervaren. Er was altijd iemand in de buurt voor een gesprek, troost of zorg en de huiskamer was een fijne plek om even te zitten.

Alle beoordelingen bekijken >

Kunnen we u ergens mee helpen? Neem dan contact met ons op!

Onze locaties in Den Haag

Wonen in een woonzorglocatie is niet precies zoals thuis wonen, maar het is wel een plek waar iemand zich thuis kan voelen. Bij Saffier vinden we het heel belangrijk dat u zich thuis voelt, daarom vragen we mensen wat zij nodig hebben om zich echt thuis te voelen. Voor ons is het belangrijk dat we weten wie u bent en wat ú belangrijk vindt in het leven, zodat wij u de een fijne woonomgeving en, indien nodig, de beste zorg kunnen aanbieden.

Overzicht van alle locaties bekijken >