Swaenehove

In een leuke buurt

Swaenehove staat aan de Heiloostraat met direct erachter, op loopafstand, het winkelcentrum Monnickendamplein. Leuk om even koffie te drinken of boodschappen te doen. Het zorgcentrum is goed te bereiken met de tram en de bus. Ook zijn er voldoende parkeerplaatsen in de directe omgeving.

Altijd gezellig om in het restaurant te eten. En de activiteiten daar vind ik de moeite waard

Een bewoner van Swaenehove

Wonen

In Swaenehove woont u, of uw partner/familie, op een van onze etages. Hier heeft u een eigen appartement die u naar eigen wens kunt inrichten. U deelt de woonkamer met de andere bewoners van de woongroep. In de woonkamer kom je gezellig om te eten en drinken, om een praatje te maken en worden er leuke activiteiten georganiseerd. Voor wonen in Swaenehove heeft u een indicatie nodig voor ZZP 5,7 VV of vergelijkbaar.

In (en om) huis

In Swaenehove willen we graag dat u zich op uw gemak voelt. Er is een mooi restaurant om bijvoorbeeld rustig een kopje koffie te drinken. En er is een kleine terrasje buiten waar u lekker kunt zitten. In het restaurant worden ook gemeenschappelijke activiteiten georganiseerd zoals themadagen, klassieke muziek en dansmiddagen.

Uw wensen en voorkeuren

Bij de zorgverlening proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen en voorkeuren. U kunt bijvoorbeeld aangeven hoe u benaderd wilt worden en hoe u uw dag graag invult. Iedereen is anders: misschien houdt u van leven om u heen of misschien ben u juist graag liever alleen en in een rustige omgeving. Daar zullen we rekening mee houden.

Behandelpraktijken

Wanneer u voor uw herstel ergotherapie, fysiotherapie, dieetadvies en/of logopedie nodig hebt, kunt u gebruikmaken van de eerstelijnspraktijk van Saffier. Behandeling vindt plaats vanuit de behandelruimtes die hiervoor in Swaenehove zijn ingericht of bij u ‘aan huis’ in uw appartement.

Kortdurend verblijf om verder te herstellen

Het kan voorkomen dat u na een operatie of ongeluk met ontslag gaat uit het ziekenhuis, maar eigenlijk nog niet fit genoeg bent om naar huis te gaan. Dan kunt u tijdelijk in Swaenehove komen wonen om voldoende te herstellen om naar huis te gaan. U krijgt dan de nodige zorg en therapie om weer snel op de been te komen.

Psychogeriatrie screeningsafdeling

In locatie Swaenehove bevindt zich een screeningsafdeling. U kunt op deze afdeling worden opgenomen als er een vermoeden is van psychogeriatrische problemen (dementie), waardoor u (tijdelijk) niet thuis kunt blijven.

Het kan zijn dat u door een behandelaar naar deze speciale afdeling wordt doorverwezen na een opname in het ziekenhuis. Of vanuit uw thuissituatie als uw huisarts het vermoeden heeft van vergeetachtigheid/dementie.

Op deze speciale screeningsafdeling zal onderzocht worden of deze vermoedens terecht zijn. Gedurende uw verblijf wordt u intensief geobserveerd en behandeld door een uitgebreid team bestaande uit een arts, behandelaren en verzorgenden /verpleegkundigen. Aan het eind van het onderzoek/uw verblijf zal er, waar nodig, een diagnose gesteld worden.

Meer informatie?

Heiloostraat 296 2547 KX Den Haag

070 308 4830 Stuur een mail Rondleiding aanvragen