Home Locaties WoonZorgPark Loosduinen

WoonZorgPark Loosduinen

Willem III straat 36 2552 BR Den Haag route

Prettig en veilig wonen in een levendige omgeving doet u in WoonZorgPark Loosduinen aan de Willem III-straat in Den Haag. Dat betekent zelfstandig wonen, mét de benodigde zorg en behandeling. WoonZorgPark Loosduinen is een kleinschalig zorgcentrum met een- en tweekamerappartementen en allerlei voorzieningen die ook voor de wijk toegankelijk zijn. Hierdoor is er altijd leven en gezelligheid. In dit Woonzorgpark geniet u zoveel mogelijk van de gewone dingen die het leven zo bijzonder maken.

WoonZorgPark Loosduinen wordt 62 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland met een gemiddeld cijfer van 8.2.

Waarvoor kunt u hier terecht?

Wij vinden dat wonen, zorg en welzijn bij elkaar horen, daarom doen we er alles aan om u zich thuis te laten voelen. We benaderen en behandelen u op een persoonlijke manier en respecteren uw persoonlijke levensstijl en uw relaties. Ook voor alle benodigde in- en ontspanning, begeleiding en de ondersteuning van u en uw naasten kunt u op ons rekenen. Het doel van onze professionele inzet is het behoud en bevordering van zelfstandigheid en welzijn. We doen dit in overleg met u en ons multidisciplinaire team waar nodig. Dit alles zo veel mogelijk met dezelfde vertrouwde zorgverleners, met de juiste deskundigheid én met passie. Kortom: we hebben oog voor de dingen die voor u belangrijk zijn.

Afdeling Molenzicht

Afdeling Molenzicht is een huiselijke afdeling waar 65 bewoners in een eigen appartement wonen. De appartementen zijn verdeeld over drie etages. Bewoners wonen zelfstandig en krijgen zorg, behandeling en extra structuur als dat nodig is. Ook bewoners waarvan het geheugen in meer of mindere mate achteruitgaat kunnen hier terecht en deelnemen aan het huiskamerproject.

Afdeling Schelpenhof

Afdeling Schelpenhof is een fijne afdeling voor bewoners met een vergevorderd stadium dementie. Hier krijgen zij de benodigde structuur en begeleiding van onze enthousiaste zorgprofessionals. De afdeling Schelpenhof heeft plek voor 30 bewoners. Op de afdeling Schelpenhof kunnen bewoners van de vier huiskamers gebruik maken en beleven zij onder begeleiding van activiteitenbegeleiders op sfeervolle wijze hun oude dag.

Afdeling Westcamp 

Op afdeling Westcamp is het plezierig zelfstandig wonen, met de benodigde zorg en behandeling. Zelfstandigheid, gezelligheid, veiligheid, zinvolle tijdbesteding en het behouden en uitbreiden van sociale contacten staan bij ons centraal. Onze zorg en welzijnsactiviteiten stemmen we volledig af op uw behoeften. De lichte en ruime appartementen bevinden zich op de  begane grond en op de tweede en derde etage met uitzicht op de waterkant of de binnentuin/binnenplaats. In elk appartement is een oproepsysteem dat u kunt gebruiken als u hulp nodig heeft. Zo woont u zelfstandig en kunt u toch een beroep doen op zorg als dat nodig is. De diversiteit op de afdeling zorgt ervoor dat ons zorgteam over verschillende specialismen beschikt, passend bij de bewoners van de afdeling.

Onze faciliteiten

Wij hebben oog voor wat het leven aangenaam maakt. Naast de mogelijkheden in de omgeving van WoonZorgPark Loosduinen, bieden we op onze locatie ook diverse faciliteiten.

 

 

Restaurant Plaza

Plaza is elke dag open van 10.00 uur tot 19.30 uur om een kopje koffie te drinken, een snack te eten of te genieten van de warme maaltijd. We bieden iedere dag verse dagschotels en we hebben een kleine kaart met diverse mogelijkheden. Het restaurant is vrij toegankelijk voor bewoners, bezoek en wijkbewoners.

 

Winkeltje

Voor de dagelijkse boodschappen blijft u dicht bij huis als u dat wilt. Op de begane grond is een winkeltje voor de kleine boodschappen, een kaartje of cadeautje voor iemand anders of een leuke accessoire voor uzelf.

 

Behandelpraktijk

In WoonZorgPark Loosduinen bevinden zich behandelpraktijken voor Fysiotherapie en Diëtetiek, waar ook wijkbewoners gebruik van kunnen maken. Voor sommige bewoners van het WoonZorgPark en de wijkbewoners geldt dan hun zorgverzekering. U kunt voor deze behandelpraktijken een afspraak maken via ons Servicebureau: 0800 – 7233 437.  Meer informatie over behandelmogelijkheden bij Saffier vindt u bij onze behandelpraktijken.

Kapsalon en pedicure

Op de begane grond vindt u de kapsalon en de pedicure. U kunt hiervoor een afspraak maken via de receptie van WoonZorgPark Loosduinen of rechtstreeks bij de medewerkers van deze faciliteiten. Beiden zijn ook toegankelijk voor wijkbewoners. Daarnaast vindt u een wasserette u op de begane grond.

Praktische informatie

Folder WoonZorgPark Loosduinen

Bezoekadres

Willem III straat 36
2552 BR Den Haag
070 – 888 18 88

Openingstijden receptie
Maandag – Zondag | 07.30 – 19.30 u

WoonZorgPark Loosduinen is met het openbaar vervoer te bereiken met:
Buslijn 26, 31, halte Arnold Spoelplein
Randstadrail 3, halte Arnold Spoelplein
Tramlijn 2, halte Kapelaan Meereboerweg

Wat heb ik nodig om in WoonZorgPark Loosduinen te komen wonen?

Om bij ons te komen wonen heeft u een WLZ-indicatie nodig met een Zorgzwaartepakket (ZZP). Afhankelijk van de afdeling waar u komt te wonen, is dat een ZZP 4,  ZZP 5 en ZPP 6, of ZZP 7 met of zonder behandeling. Deze indicatie wordt door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) afgegeven. U betaalt voor uw verblijf een eigen bijdrage vanuit de Wet Langdurige Zorg. Deze bijdrage is afhankelijk van uw belastbaar inkomen en wordt door de overheid bepaald en ook geïnd.

Meer informatie over het aanvragen van een indicatie

Wat vind ik in de omgeving van WoonZorgPark Loosduinen?

Het woonzorgpark ligt in een groene omgeving met molen De Korenaer, de Abdijkerk en om de hoek winkelcentrum Loosduinen met elke woensdag de markt. Iets verderop, richting het Westland, ligt Villa Ockenburgh aan de Monsterseweg waar het heerlijk vertoeven is. Binnen 10 minuten rijden bent u met de auto in Kijkduin en kunt u genieten van de Hollandse kust.

Wat kan een geestelijk verzorger voor mij betekenen?

Wanneer u in WoonZorgPark Loosduinen komt wonen, ervaart u dit misschien als een ingrijpende gebeurtenis. In het WoonZorgPark zijn geestelijk verzorgers werkzaam, die u hierin graag bijstaan. De geestelijk verzorger kan u u helpen met vragen en gevoelens die u mogelijk ervaart. Denk hierbij aan omgaan met het ouder worden, het verlies van een dierbare of de afhankelijkheid van zorg. Ook het naderende levenseinde kunnen we met u bespreken. Het kan helpen om deze zaken te bespreken met een neutraal persoon die geen familielid, vriend(in) of kennis is. Alles wat u vertelt is vertrouwelijk en valt onder het beroepsgeheim. De geestelijk verzorger kan ook helpen om contact te leggen met een dominee, pastoor, imam of pandit, afhankelijk van uw geloof of levensbeschouwing. In WoonZorgPark worden tevens regelmatig bijeenkomsten met een levensbeschouwelijk karakter georganiseerd zoals kerkdiensten en gespreksgroepen.

Wat is de cliëntenraad van WoonZorgPark Loosduinen?

WoonZorgPark Loosduinen heeft een cliëntenraad die de belangen van de bewoners behartigt. De leden van de raad zijn:

  • Mw. L. Sepers, voorzitter
  • Dhr. A. Toet, lid
  • Dhr. P. Blom, lid
  • Dhr. P. Spaans, lid
  • Dhr. T. van Oldenmark, lid
  • Mw. S. Fens

Ellen van den Donker, ondersteuner

Bij de receptie is een brievenbus van de cliëntenraad. Daarin kunt u uw post doen met schriftelijke vragen, opmerkingen e.d. De cliëntenraad is ook te bereiken via e-mail: c.loosduinen@saffiergroep.nl

U kunt de cliëntenraad bereiken via de ondersteuner e.vandendonker@saffiergroep.nl of via het mailadres: c.loosduinen@saffiergroep.nl.

Wat zijn de Vrienden van WoonZorgPark Loosduinen?

De Vrienden van WoonZorgPark Loosduinen is de steunstichting van onze locatie. Het bestuur van de Vrienden van WoonZorgPark Loosduinen zamelt geld in om activiteiten te organiseren die uit het reguliere budget van de locatie niet mogelijk zijn.

Deze steunstichting is opgericht voor de extra’s die ertoe doen! Lees meer over onze steunstichting.

Wat is de Zonnewijzer en welke informatie kan ik daar in vinden?

De Zonnewijzer is het huisblad van WoonZorgPark Loosduinen. In de Zonnewijzer leest u algemene informatie over/van de locatie, nieuws van de Cliëntenraad en hebt u een overzicht van alle activiteiten. De Zonnewijzer verschijnt elke maand. De laatste versie vindt u hier:

Beoordelingen van onze bewoners

Wij zijn 62 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland met een gemiddeld cijfer van 8,2.

9.7/10

Mijn vader kwam met een heldere geest, maar fysiek zeer gebrekkig begin in het verzorgingshuis te Loosduinen. Met fysiek bedoel ik met name het bewegen. Vanaf het eerste moment heb ik de directe aanspreekpunten, de twee zorg coördinatoren als zeer toegankelijk ervaren. Mijn vader is overleden en in de fase daaraan voorafgaand dienen snel besluiten genomen te worden mede ook om in mijn ogen zinloos lijden te voorkomen. In deze fase heb ik de zorgcoördinatoren als grote steun ervaren. Nogmaals mijn dank hiervoor.

8.2/10

Ik ben heel erg tevreden met de zorg hier. Er wordt veel extra tijd en aandacht besteed aan de bewoners. Mijn man was een tijdje geleden overleden en ik ben heel goed opgevangen en geholpen. Er worden daarnaast veel extra activiteiten georganiseerd en we mogen zelf ook leuke dingen organiseren. Er is heel veel keuzevrijheid voor individuele wensen. Als enige verbeterpunt zou ik mee willen geven dat het goed zou zijn als we een algemeen vertrouwelijk nummer kunnen bellen als we opmerkingen hebben.

9.0/10

Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Eigenlijk moet ik nog best aan wennen om niet meer thuis te wonen maar ik ben hier heel goed opgevangen. Iedereen komt altijd netjes op tijd en de kwaliteit van de zorg is perfect. Ik kan niet meer goed horen maar desondanks wordt er tijd vrij gemaakt voor een kort praatje. Er zijn ook leuke activiteiten zoals sjoelen of gymmen. Tot slot vind ik het gebouw en de omgeving prima.

Alle beoordelingen bekijken >

Onze locaties in Den Haag

Wonen in een woonzorglocatie is niet precies zoals thuis wonen, maar het is wel een plek waar iemand zich thuis kan voelen. Bij Saffier vinden we het heel belangrijk dat u zich thuis voelt, daarom vragen we mensen wat zij nodig hebben om zich echt thuis te voelen. Voor ons is het belangrijk dat we weten wie u bent en wat ú belangrijk vindt in het leven, zodat wij u de een fijne woonomgeving en, indien nodig, de beste zorg kunnen aanbieden.

Overzicht van alle locaties bekijken >