Hoogste punt woon-zorgcomplex Westhovenplein gevierd

De nieuwbouw aan het Westhovenplein in Den Haag heeft het hoogste punt bereikt. Deze mijlpaal werd gevierd met het bouwteam en de betrokken partijen; woningcorporatie Arcade, Saffier, Syntrus Achmea en Stebru. Een foodtruck verzorgde een lekkere lunch.

Woon-zorgprogramma
Op het Westhovenplein stond voorheen een schoolgebouw. Dat pand is gesloopt en maakt plaats voor een woon-zorgprogramma, bestaande uit vijf gebouwen met in totaal 183 woningen. In totaal worden er 119 zorgeenheden gebouwd voor belegger Syntrus Achmea, verdeeld over drie gebouwen en voorzien van een duurzame warmtepomp. Zorgorganisatie Saffier gaat deze appartementen huren en zorg en diensten bieden die afgestemd worden op individuele wensen en mogelijkheden. Hierbij wordt de relatie met de bewoner en diens naasten op gelijkwaardig niveau aangegaan. De twee overige panden bestaan uit 64 levensloopbestendige sociale huurappartementen. Woningcorporatie Arcade biedt de appartementen enkele weken voor oplevering aan op www.woonnet-haaglanden.nl.
Wilt u meer weten over de Saffier locatie op Westhovenplein? Klik dan op deze link.

Senioren
Van alle Haagse stadsdelen woont het grootste aantal 75-plussers (7.600) in stadsdeel Escamp. Tot en met 2040 verdubbelt dit aantal. Met de transformatie van het Westhovenplein van een gedateerd en verlaten schoolgebouw naar zorgwoningen spelen de betrokken partijen in op de maatschappelijke behoefte van wonen met zorg.

20190313G-1071-Medium.jpg#asset:6562