Inzet mondkapjes binnen 1,5 meter

Met directe ingang dragen zorgmedewerkers bij Saffier een mondkapje bij zorgmomenten binnen 1,5 meter. Mondkapjes worden ook gedragen bij ieder onderling contact binnen 1,5 meter. De toename van besmettingen in de regio Haaglanden, waarover we dagelijks in de media horen en lezen, baart ons allen zorgen. Ook bij Saffier delen we deze zorgen, mede omdat we binnen onze locaties incidenteel weer met het virus te maken krijgen.

Deze ontwikkelingen vragen om extra actie en daarom is per direct bij Saffier de maatregel van kracht dat een mondkapje gedragen wordt bij àlle zorgmomenten die binnen 1,5 meter plaatsvinden en ook bij al het onderling contact binnen 1,5 meter.

Dit geldt voor alle locaties van Saffier, ongeacht of er op een locatie op dat moment een besmetting is. Wanneer de signaalwaarde voor besmettingen in de regio onder de 10 komt (momenteel is deze in onze regio 16,4), wordt de maatregel afgeschaald.

Deze aanvullende maatregel nemen we om het risico op besmettingen zo veel mogelijk te beperken. Dit sluit aan op de eerdere aankondiging van Minister De Jonge over het gebruik van mondkapjes in de zorg.

We blijven ons inzetten voor veilige zorg met aandacht voor bewoners en hun naasten en onze medewerkers.

200915 Arf 013