Nolenshaghe 50 jarig jubileum

Op 3 juli 1967 opende Verpleeghuis Preva haar deuren aan de Mgr. Nolenslaan 20.  Het gebouw bestond toen uit 5 woonlagen en patiënten werden ondergebracht op zespersoons zalen. Ook  waren er behandelruimtes en was er een zusterhuis voor het verplegend personeel. In 1967 werkten er 50 verpleegkrachten. 

2010 was een belangrijk jaar: de Preva voldeed niet meer aan de eisen en er werd besloten tot nieuwbouw. Alle bewoners verhuisden tijdelijk naar Zoetermeer en de Preva werd gesloopt. Op dezelfde plek werd een heel nieuw pand gebouwd, het huidige woon- en behandelcentrum Nolenshaghe, waar men terecht kan voor revalidatie en langdurig wonen. Nolenshaghe voldoet aan de wensen en eisen van deze tijd en is voorzien van mooie eenpersoonskamers met eigen badkamer. Bovendien zijn er op elke etage meerdere huiskamers en kunnen cliënten en wijkbewoners gebruik maken van Restaurant Het Plein en van de prachtige tuin.

Ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan heeft Nolenshaghe een feestweek georganiseerd voor bewoners met allerlei leuke activiteiten. Voor de medewerkers wordt in september een jubileumfeest gegeven.

Meer over de geschiedeins van Nolenshaghe kunt u lezen en bekijken bij de tentoonstelling ‘Oog voor wat telt. De Saffier Groep: zorg en huisvesting voor Haagse ouderen sinds 1734'  in het Atrium van het Stadhuis. Hier wordt de geschiedenis van de 9 locaties van Saffier in beeld gebracht, waarbij een mooi tijdsbeeld ontstaat van de Haagse ouderenzorg. De tentoonstelling hoort bij het boek dat Saffier onlangs heeft uitgebracht. Bewust is gekozen voor een ‘huiselijke’ en toegankelijke vorm: een reeks kamerschermen. Ze zijn te zien tot 20 juli 2017 en reizen daarna langs de locaties van Saffier, zodat ook (minder mobiele) bewoners en wijkgenoten ze daar kunnen bekijken.