Opening corona-afdeling Saffier

Met ingang van donderdag 9 april opent Saffier een corona-afdeling op locatie De Lozerhof. Dit doen wij op verzoek van de Haagse ziekenhuizen en huisartsen en in samenwerking met de andere ouderenzorg instellingen in Den Haag: Florence, HWW en WZH. Het betreft bijvoorbeeld (oudere) patiënten die nog niet naar huis kunnen na een ziekenhuisopname.

Door deze patiënten o.a. bij Saffier op te nemen, hebben ziekenhuizen meer ruimte voor coronapatiënten voor wie opname noodzakelijk is. Als Saffier vinden wij het belangrijk om op deze manier een extra bijdrage te leveren aan het maatschappelijke belang. De zorg wordt geleverd door een apart zorgteam dat alléén binnen deze afdeling wordt ingezet. Dit zijn eigen zorgmedewerkers van verschillende locaties van Saffier die zich hiervoor hebben aangemeld en mensen van buitenaf die o.a. via de website extrahandenvoordezorg.nl bij ons zijn gekomen. De corona-afdeling is volledig geïsoleerd van de rest van het gebouw. Zowel patiënten als zorgmedewerkers gebruiken een aparte toegang en medewerkers dragen de benodigde beschermingsmiddelen die apart voor deze afdeling worden geleverd. De veiligheid en bescherming van onze bewoners, medewerkers en verwachte patiënten staan voorop.

Vooralsnog hebben we 4 bedden klaarstaan. Als de vraag groter wordt, kunnen we dit stapsgewijs uitbreiden tot 17. Hierover vindt regionale afstemming plaats met de GHOR Haaglanden (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) en het Regionaal Orgaan Acute Zorg via het regionale Crisis Coördinatie Team dat verbinding houdt met alle zorgaanbieders in de regio.

Als Saffier zijn wij trots op de inzet, creativiteit en doorzettingsvermogen van al onze medewerkers tijdens deze lastige periode. Zeker ook voor het team dat in zo’n korte tijd deze speciale afdeling startklaar heeft gekregen, voorzien heeft van de juiste beschermingsmiddelen en benodigde apparatuur én de zorgmedewerkers en artsen die hier specialistische zorg gaan verlenen.

4ab5bd30-9cf4-44ad-a6fa-c41745f15285.JPG#asset:14053