Uitzending 'De Zorgwaakhond'

Gisteren is in het programma ‘De Zorgwaakhond’ van omroep MAX aandacht besteed aan een klacht van de dochter van een bewoner over de zorg die haar vader kreeg bij Saffier. Deze uitzending doet wat ons betreft geen recht aan de zorg die door de medewerkers van Saffier, met veel inzet en betrokkenheid, aan haar vader is verleend.

In het programma werd gesteld dat Saffier niet wilde meewerken en dat bestuurder en management niet bereid waren te reageren. Dat is niet juist. Wij hebben herhaaldelijk schriftelijk contact met de redactie gehad en een schriftelijke verklaring gegeven. Ondanks de toezegging dat dit zou gebeuren, is die verklaring niet in de uitzending aan bod gekomen. Daardoor is er een eenzijdig beeld van de situatie geschetst.

In die verklaring hebben wij uitgelegd dat wij vanwege de privacy van bewoners en van onze medewerkers niet inhoudelijk op de kwestie konden ingaan. Daarnaast heeft de Inspectie voor Gezondheid en Jeugd een onderzoek ingesteld en wij willen de uitslag van dat onderzoek afwachten.

Uiteraard zullen wij verbeterpunten oppakken, maar wij willen vooral benadrukken trots te zijn op onze medewerkers en de zorg die wij dagelijks leveren.