Wat kan wetenschap voor Saffier als organisatie betekenen?

De Verenigde Naties heeft 11 februari uitgeroepen tot de internationale dag van vrouwen en meisjes in de wetenschap. Een mooi moment voor Ilse van Dijk, Beleidsadviseur Wetenschap & Ontwikkeling bij Saffier, om stil te staan bij wat wetenschap voor Saffier als organisatie zou kunnen betekenen.

'Voor mij valt en staat wetenschap met het goed kijken naar welke behoefte er is bij cliënten en zorg. Alleen met die kennis is het mogelijk de juiste vragen te stellen. Waar lopen we in de praktijk tegen aan? Welke gerichte oplossingen kunnen we uitproberen en met elkaar de zorg nog verder te verbeteren?

Daarnaast is het heel belangrijk dat nieuwe kennis wordt gedeeld en dat we er samen van kunnen leren. Welke lering kunnen we trekken uit onderzoek verricht binnen en buiten Saffier en wat zou dit in de dagelijkse praktijk kunnen betekenen?

Onderzoek en wetenschap betekent voor mij vooral samenwerken. Elkaar weten te vinden bij vragen en nieuwe kennis.

Voor Saffier vertaalt dit laatste zich onder andere in onze samenwerkingen binnen het Universitair netwerk (UNC-ZH) , met de hoge scholen en met zorginstellingen in de regio. Samen met hen vormen we een lerend netwerk, waarbij we bijdragen aan het verrichten van onderzoek, bevindingen uitwisselen en leren van onderzoeksresultaten.

Maar ook binnen Saffier is samenwerken noodzakelijk om de komende jaren onze expertise binnen de langdurige zorg te vergroten en te delen. Zo hebben we een wetenschappelijke onderzoekscommissie (WOC) die onderzoeksvragen beoordeeld en meedenkt over het vergaren en verspreiden van wetenschappelijke kennis. Ook zijn er onderzoeksagenda's opgesteld waarin we aangeven onderzoeken we willen uitvoeren.

De komende jaren willen we studenten, onderzoekers en medewerkers verbinden aan deze agenda's om zo samen te werken aan de zorg van morgen!'

200205 Arf 299