Zomerfestival in Maison Gaspard de Coligny met introductie nieuwe uitleenservice door wethouder Kavita Parbhudayal

Afgelopen zaterdag was het feest in Saffier locatie Maison Gaspard de Coligny. Het sfeervolle woonzorgcentrum in het Benoordenhout bestaat dit jaar op de huidige locatie vijftig jaar. Dit was de aanleiding voor een gezellige zomermarkt en expositie over de geschiedenis van het huis en de voorlopers.

Ook werd de nieuwe uitleenservice Slim Wonen met zorgtechnologie geïntroduceerd en hiervoor was naast Saffier bestuurder Annemiek Overboom, ook Kavita Parbhudayal (wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid) aanwezig. De nieuwe uitleenservice levert een belangrijke bijdrage aan het langer thuis wonen van ouderen met allerlei handige hulpmiddelen. Het proces hierom heen is een belangrijke sociale innovatie. Zo testen speciaal opgeleide vrijwilligers bijvoorbeeld de uitleenproducten samen met de gebruikers, bij hen thuis of in leergroepen vanuit Haags Ontmoeten. Hierdoor komen meerdere groepen met elkaar in contact. De wethouder vond dit een voorbeeld om het ook elders in de stad zo aan te pakken en ze gaf het team van Saffier haar complimenten hiervoor. Het mooie weer zorgde voor een gezellige dag en toen het muzikale optreden begon ontstond er echt een feestje dat naast de bewoners en hun familie uit het huis ook vele wijkbewoners trok. Alle aanwezigen waren blij weer even te genieten van het “oude normaal”, de gezelligheid en het weer. Samen met anderen, met elkaar genieten!

De expositie over de geschiedenis van Maison Gaspard de Coligny, die terug gaat tot het Diaconiehuis van de Waalse gemeente in 1745, is de komende maanden nog te bezoeken. Het woonzorgcentrum is gelegen aan de Theo Mann-Bouwmeesterlaan 10, in het Benoordenhout.

Meer informatie: 070 – 3747200