Home Aanbod Wijkzorg & ondersteuning Haags Herinneringsatelier

Haags Herinneringsatelier

Op onze locatie Nebo in Benoordenhout hebben wij een herinneringsatelier ingericht. In dit atelier is een gezellige, sfeervolle huiskamer aanwezig waar u met meerdere mensen aan activiteiten en leuke gesprekken kunt deelnemen. Ook zijn er een aantal omgevingen gecreëerd met items uit vroegere jaren. U vindt er onder andere een school(tje), kruidenierswinkel, muziekruimte, bioscoopzaal(tje) en een werkplaats. Het atelier roept herinneringen op en zorgt voor gespreksstof.

Bijeenkomsten

In het atelier worden wekelijks meerdere bijeenkomsten georganiseerd. Van heren- en damessoos, tot en met een filmmiddag of themawandeling. Er worden ook informatieve bijeenkomsten gegeven door bijvoorbeeld de wijkagent, brandweerman en andere sleutelfiguren uit de wijk en stad.

Er wordt zes keer per jaar een programma gemaakt voor steeds een periode van twee maanden.

Bekijk het programma

Themaboxen

In het atelier zijn themaboxen beschikbaar met daarin originele items van vroeger. Thema’s zijn bijvoorbeeld koffie en thee, koken en bakken, handwerken en het Koninklijk Huis. Bij elke themabox hoort een werkblad dat u kunt gebruiken om herinneringen op te halen, met elkaar in gesprek te gaan, uw kennis te testen en nieuwe kennis te vergaren.

Ideeën?

Natuurlijk bent u van harte welkom om eens een kijkje in het atelier te nemen. Misschien komt u dan wel op ideeën waarvoor u de ruimte wilt gebruiken om met buurtgenoten samen te komen. Wij denken graag met u mee en ondersteunen u indien gewenst bij de organisatie.
Verjaardag of gezellig samenzijn?

Wilt u het atelier gebruiken om met een aantal vrienden of familieleden uw verjaardag in een sfeervolle, afgesloten ruimte te vieren of gewoon voor een gezellig samenzijn? Ook dan bent u van harte welkom!