Home Aanbod Wijkzorg & ondersteuning Slim Wonen met zorgtechnologie

Slim Wonen met zorgtechnologie

Zorgtechnologie is de verzamelnaam voor handige (technische) hulpmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld om iemand met een ziekte, aandoening of (ouderdoms)klachten te helpen om zo goed mogelijk thuis te blijven wonen.

De uitleenservice Slim Wonen met zorgtechnologie helpt u om de regie over uw eigen leven te behouden en helpt u zo lang en goed mogelijk zelfstandig te blijven.

Ondersteuning met zorgtechnologie

Zorgtechnologie kan u ondersteunen om langer gezond en zelfstandig in uw eigen huis te blijven wonen. Naast de gebruikelijke technologie, zoals een smartphone of seniorentablet, kijken we ook naar nieuwe mogelijkheden voor uw thuissituatie. Wellicht is een stofzuigerrobot of een digitale medicijnwekker een passend hulpmiddel voor u! Of Tessa, een zorgrobotje in de vorm van een bloempot, dat mensen met een cognitieve beperking ondersteunt met gesproken berichten en instructies.

Wanneer u benieuwd bent of deze technologie ook u in uw thuissituatie (of die van een naaste) kan ondersteunen, dan bent u van harte welkom om dit eens kosteloos uit te proberen. Onze medewerkers en vrijwilligers bespreken graag met u welke vorm van zorgtechnologie past bij uw vraag en situatie.

 

Ondersteuning aan huis

Onder het genot van een kopje koffie of thee helpen wij u op onze locatie op weg met het gebruik van de zorgtechnologie. Bent u niet in de gelegenheid om naar onze locatie te komen? Dan kunnen wij u thuis bezoeken.

U krijgt de mogelijkheid om de zorgtechnologie in uw thuissituatie uit te proberen, waarbij onze medewerkers en vrijwilligers u helpen en samen met u kijken wat het beste past in uw situatie en hoe het hulpmiddel werkt. U kunt de hele uitleenperiode van deze begeleiding gebruikmaken.

Meer informatie vindt u in de folder.

Meer informatie leest u in de folder. Heeft  u nog vragen dan kunt u contact opnemen met het Servicebureau van Saffier Telefoonnummer 0800- 72 33 437 of via email.

U bent met uw vragen ook welkom bij Slim Wonen met zorgtechnologie in Maison Gaspard de Coligny, Theo Mann-Bouwmeesterlaan 10, 2597 GW Den Haag, geopend op dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.30 uur.

Video over zorgtechnologie die kan ondersteunen om prettiger en veilig thuis te wonen.