Nebo

Floris Arntzeniusplein 65, 2597 SP Den Haag route

In de prachtige, bosrijke omgeving van de wijk Haagse Hout vindt u locatie Nebo. Nebo is een warm en licht verpleeghuis waar wij zorg bieden aan 120 ouderen met dementie. Oudere mensen bij wie het geheugen in lichte of sterkere mate achteruit gaat en daardoor niet meer zelfstandig thuis kunnen zijn, zijn hier welkom.


Nebo wordt 42 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland met een gemiddeld cijfer van 8,0.

Waarvoor kunt u hier terecht?

In Nebo geldt vanaf eind januari 2023 een open deuren beleid. Voor dit nieuwe beleid is de locatie bouwkundig aangepast en wordt de digitale techniek van gezichtsherkenning toegepast bij de hoofdentree.

Wonen in Nebo

In Nebo zijn oudere mensen welkom bij wie het geheugen in lichte of sterkere mate achteruit gaat. We hebben drie afdelingen: Het Dael, Het Hout en De Beek.

Bewoners hebben op deze afdelingen de beschikking over een eigen kamer. De badkamer wordt door twee cliënten gedeeld. Verder beschikken de afdelingen over gezellige gezamenlijke ruimten, zoals de huiskamers waar dagelijks begeleiding aanwezig is. In de huiskamers worden allerhande activiteiten aangeboden en eten de bewoners gezamenlijk de maaltijden. Welzijnsmedewerkers organiseren zowel op de afdelingen als op het Plein, het restaurant van Nebo, en in de Bron activiteiten welke aansluiten op de individuele voorkeur en belevingswereld van de bewoners.

Crisisunit dementie

Op afdeling Het Dael is een speciale unit voor crisisopvang van mensen met dementie. Opname op deze unit is alleen mogelijk via huisarts, ziekenhuis of via de betrokken casemanager. De kamer op de crisis unit betreft een tijdelijke plaatsing. Vanuit deze unit proberen we op korte termijn een locatie te vinden die past bij de zorgvraag.

 

De Brug – Zorginstelling Rudolf Steiner Zorg

Rudolf Steiner Zorg heeft binnen Nebo tot 2024 één afdeling tot hun beschikking. Afdeling De Brug is een afdeling van zorginstelling Rudolf Steiner waar ouderen met psychogeriatrische aandoeningen wonen. Rudolf Steiner Zorg biedt ouderenzorg en zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en werken volgens inzichten vanuit de antroposofie. Meer informatie over Rudolf Steiner Zorg vindt u op de website van de zorginstelling.

Onze faciliteiten

Haags Herinneringsatelier

In Nebo is op de begane grond het Haags Herinneringsatelier gevestigd. Met en voor bewoners zijn hier regelmatig activiteiten die zich vooral richten op het ophalen van herinneringen aan de hand van voorwerpen die in het atelier uitgestald zijn of in de speciale themaboxen zijn opgenomen.

Het Haags Herinneringsatelier is ook bedoeld voor bezoekers van buiten de locatie.

Meer informatie

Restaurant Het Plein

Centraal op de begane grond vindt u Het Plein. Bij het buffet kunt u terecht voor een kopje koffie, gebakje of lunch. Zowel voor bewoners als hun bezoek een gezellige ontmoetingsplaats. Ook vinden vaak activiteiten plaats.

Heeft u iets te vieren? Dan kunnen ze u helpen dit feestelijk aan te kleden.

Kapper en pedicure

In Nebo is een kapsalon waar u op afspraak terecht kunt. Openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur (alleen heren).
Er zijn twee pedicures die op afspraak werken.

Meer informatie vindt u in de informatiemap op de locatie.

Praktische informatie

Folder Nebo

Bezoekadres
Floris Arntzeniusplein 65
2597 SP Den Haag
T| 070-3123737

Openingstijden receptie
Maandag t/m vrijdag | 08.00 – 19.15 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen | 8.30 t/m 19.30 uur

Hoe ziet de omgeving eruit?

Nebo ligt in een bosrijke omgeving, aan het Landgoed Oosterbeek en Landgoed Clingendael. U vindt hier een combinatie van cultuur en natuur, een fijne omgeving om voor jong en oud. De uitgestrekte en mooie landgoederen bieden gelegenheid tot het maken van wandelingen.

 

Hoe kan ik in Nebo komen wonen?

Om in Nebo te wonen hebt u een indicatie nodig voor ZZP 5 of ZZP 7. Deze indicatie wordt door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) afgegeven. U betaalt voor uw verblijf een eigen bijdrage vanuit de Wet Langdurige Zorg. Deze bijdrage is afhankelijk van uw belastbaar inkomen en wordt door de overheid bepaald en ook geïnd.

Wilt u weten of u in Nebo kunt wonen, dan kunt u wanneer u in bezit bent van de juiste indicatie contact opnemen met onze afdeling Woonzorgbemiddeling.

Wat is de Cliëntenraad?

De cliëntenraad behartigt de belangen van de bewoners en diens naasten. Wij vinden het belangrijk dat zij invloed hebben op beslissingen die worden genomen, met name als deze direct betrekking hebben op de bewoner. Daarom heeft elke locatie van Saffier een cliëntenraad ingesteld. De raad geeft gevraagd- en ongevraagd advies aan het management van de locatie.

De cliëntenraad bestaat uit bewoners, familieleden van bewoners en andere betrokkenen bij Nebo.

Wilt u meer weten over de cliëntenraad? Dan kunt u contact opnemen via de receptie of per mail: c.nebo@saffiergroep.nl

Wat zijn de Vrienden van Nebo?

Dankzij de Vrienden is het mogelijk om regelmatig extra of juist wat grotere activiteiten te organiseren voor de bewoners. De Vrienden zijn er voor de extra’s die ertoe doen!

De stichting ‘Vrienden van Nebo’ is onderdeel van Stichting Welzijnsfonds Saffier. Deze koepelstichting zet zich in voor de locaties van Saffier en voert het financiële en administratieve beheer over de ‘Vrienden van Nebo’. Een commissie, bestaande uit vertegenwoordiging vanuit het Welzijnsfonds en vanuit Nebo, beslist waar zij het geld aan besteden.

Lees meer over de Vrienden van Nebo.

Wat is het huisblad van Nebo?

Het laatste nieuws van Nebo verschijnt in het huisblad Nebo Nieuws. Hierin leest u berichten van de domeinmanager, het locatiemanagement, de Cliëntenraad en overige nieuwsberichten.

Lees de laatste editie

Beoordelingen van onze bewoners

We zijn 42 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland met een gemiddeld cijfer van 8,0.

9.7/10

Mijn vrouw is augustus jl. in Nebo opgenomen. Het gebouw heeft een vriendelijke uitstraling, ruim opgezet, staat in een rustige omgeving en beschikt over goede parkeergelegenheid De betrokkenheid van het complete team van receptie t/m management heb ik als bijzonder positief ervaren. De passie voor het werk resulteert in een warme omgang met bewoners en naasten. Voor vlotte communicatie ontving ik bij de intake een lijst met directe tel-nummers dus korte lijnen. Naast de liefdevolle zorg wordt door het activiteiten team veel gedaan om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Bewoners met hun naasten kunnen gebruik maken van: het herinneringsatelier, de kapsalon en het gezellige restaurant waar tegen redelijke prijzen kleine snacks en drankjes verkrijgbaar zijn. Het belangrijkste voor mij is dat mijn vrouw zich helemaal thuis voelt in haar warme en sfeervolle omgeving, hierdoor word ik ontzorgd en dat maakt het gemis dragelijker.

8.7/10

Door plotselinge opvang was het begin best pittig, maar ik vind dat we heel goed begeleid zijn. Het personeel is ontzettend aardig en de mensen zijn heel begaan. Mijn naaste wordt goed verzorgd. Ik had gevraagd of ze wat vaker gedoucht kon worden en dat is toen prima opgelost. Ik heb het gevoel dat ik dingen kan vragen, dat is heel fijn. Ik kan altijd bellen als er iets is en ik kan ook altijd in het cliëntenportaal kijken. Ik ga met plezier naar mijn naaste toe en voel me welkom. Ik kan heerlijk met haar buiten en op het plein zitten om te lunchen of koffie te drinken. Het is een goede locatie. Het is geen groot huis, dus je begint al gauw mensen te herkennen, en dat is gewoon super gezellig. Ik ben heel blij dat mijn naaste hier zit. Ze heeft het goed voor mekaar.

9.2/10

Het gaat hier over mijn zus die sinds mei 2022 in Verzorgingshuis Nebo in Den Haag verblijft. Het personeel en de verzorging doet er echt alles aan om het de mensen die hier verblijven het zo veel mogelijk naar de zin te maken. Ook veel lieve vrijwilligers ! Heb enorm veel respect voor al diegenen die hier voor alle mensen die hulp behoeven klaar staan met een glimlach!

Alle beoordelingen bekijken >

Kunnen we u ergens mee helpen? Neem dan contact met ons op!

Onze locaties in Den Haag

Wonen in een woonzorglocatie is niet precies zoals thuis wonen, maar het is wel een plek waar iemand zich thuis kan voelen. Bij Saffier vinden we het heel belangrijk dat u zich thuis voelt, daarom vragen we mensen wat zij nodig hebben om zich echt thuis te voelen. Voor ons is het belangrijk dat we weten wie u bent en wat ú belangrijk vindt in het leven, zodat wij u de een fijne woonomgeving en, indien nodig, de beste zorg kunnen aanbieden.

Overzicht van alle locaties bekijken >

Beoordelingen van onze bewoners

Wij zijn 42 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland met een gemiddeld cijfer van 8,0.

8.3/10

In die korte tijd waren we heel blij met de lieve, goede en betrokken zorg van alle medewerkers. Zowel overdag, s' avonds als in het weekend stond het personeel klaar om zoveel mogelijk te kunnen betekenen. Ook na zijn overlijden was Gaspard nog betrokken en hebben ze een bijzondere herdenkingsbijeenkomst georganiseerd. Hulde.

Alle beoordelingen bekijken >