Nebo

In de prachtige, bosrijke omgeving van de wijk Haagse Hout vindt u locatie Nebo.

Een warm, licht verpleeghuis waar wij zorg bieden voor ouderen die door geestelijke of lichamelijke achteruitgang niet meer zelfstandig thuis kunnen zijn. Ook kunt u hier terecht om kortdurend te revalideren via het revalidatieprogramma Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ). Nebo omgeeft haar cliënten met liefdevolle zorg, compassie en zingeving. Met zorgvuldig gekozen aankleding en inrichting geven we onze cliënten, bewoners en hun naasten het gevoel dat ze welkom zijn en zich 'thuis' kunnen voelen. Onze aandacht voor een sfeervolle ambiance draagt zo bij aan de kwaliteit van leven.

Het Dael en Het Hout

In Nebo zijn oudere mensen welkom bij wie het geheugen in lichte of sterkere mate achteruit gaat. Op de afdelingen Het Dael en Het Hout wonen ouderen met een indicatie dementie in een gesloten setting.

Bewoners hebben op deze beide afdelingen de beschikking over een eigen kamer. De badkamer wordt door twee cliënten gedeeld. Verder beschikken de afdelingen over gezellige gezamenlijke ruimten, zoals de huiskamers waar dagelijks begeleiding aanwezig is. In de huiskamers worden allerhande activiteiten aangeboden en eten de bewoners gezamenlijk de maaltijden. Welzijnsmedewerkers organiseren zowel op de afdelingen als op het Plein en in de Bron activiteiten welke aansluiten op de individuele voorkeur en belevingswereld van de bewoners.

De Beek

Soms kunt u niet langer thuis wonen, omdat u fysiek niet in staat bent voor u zelf te zorgen. Dan kunt u er voor kiezen om in Nebo, op de afdeling De Beek te komen wonen. Hier krijgt u een eigen kamer, waarbij u de douche en toilet deelt met één andere bewoner. U kunt er voor kiezen de dag door te brengen op uw kamer, maar ook op deze afdeling zijn gemeenschappelijke huiskamers waar dagelijks begeleiding aanwezig is. In deze huiskamers kunt u de maaltijd gebruiken, maar indien gewenst serveren wij u de maaltijd op uw eigen kamer.

Persoonlijk revalidatieprogramma op Het Bosch

Wanneer u tijdelijk in Nebo verblijft om te revalideren via het revalidatieprogramma Geriatrische Revalidatiezorg, dat wordt Uw oefenprogramma helemaal op uw persoonlijke situatie afgestemd.

De revalidatieafdeling bevindt zich op de afdeling Het Bosch. U verblijft hier in een een of twee persoonskamer met gedeelde badkamer.

Het doel van het aan u aangeboden revalidatieprogramma is altijd om te herstellen en zo snel mogelijk weer naar huis te kunnen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan zal vanuit de revalidatieafdeling, in overleg met u gezocht worden naar een voor u passende oplossing. U wordt hierin ondersteund en begeleidt door onze transfermaatschappelijk werker en het woonzorgbemiddelingsbureau van Saffier.

Uw revalidatieprogramma wordt verzorgt door onze gespecialiseerde fysio- en ergotherapeuten en afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunnen we ook bijvoorbeeld de logopedist en diëtist inschakelen. Het revalidatieproces wordt uitgevoerd onder de verantwoording van de Specialist Ouderen en wordt regelmatig geëvalueerd met alle betrokken disciplines waarbij indien nodig het revalidatieprogramma aangepast kan worden.

Meer informatie?

Floris Arntzeniusplein 65 2597 SP Den Haag

070 312 37 37 Stuur een mail Rondleiding aanvragen
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlHet Huis Nebo is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering