Nolenshaghe

Nolenshaghe is een modern woon- en behandelcentrum (2012) dat helemaal voldoet aan de wensen en eisen van nu. Wij bieden naast langdurig wonen ook gespecialiseerde zorg, behandeling en begeleiding aan mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH), dat is ontstaan na bijvoorbeeld een hersenbloeding, ongeluk of ziekte.

Wonen met gespecialiseerde zorg

Zowel oudere als jongere mensen met NAH zijn welkom. U vindt bij ons een prettige (en veilige) plek om te wonen. Dat kan voor een beperkte tijd zijn, maar als dat nodig is – als u niet meer zelfstandig thuis kunt wonen - krijgt u een permanente plaats bij ons. U woont dan op een van de zes verdiepingen waar we kleinschalige woonvoorzieningen hebben gecreëerd voor elk zeven of acht bewoners. U krijgt begeleiding en behandeling en wij bieden de nodige structuur. Maar we stimuleren zeker ook dat u zelfstandig dingen doet, met dagbesteding bijvoorbeeld.

Als je zo oud wordt als ik dan gaan de dingen niet meer zo gemakkelijk. Maar als je voldoende afleiding hebt, denk je daar niet zo aan.


Bewoner Nolenshaghe

Langdurig wonen

Soms kunt u niet langer thuis wonen, omdat u fysiek niet in staat bent voor u zelf te zorgen. Dan kunt u overwegen om bij ons in Nolenshaghe in een appartement te komen wonen dat deel uitmaakt van een gemeenschappelijke woning. U hebt er een ruime woon/slaapkamer, met eigen badkamer en toilet. In het appartement hebben wij al een goed bed neergezet, en er is standaard één inbouwkast. Verder richt u uw appartement in naar uw eigen wensen en smaak, met dingen die voor ú tellen. Zo kunt u een beetje ´thuis´ meenemen. In het huis is een gemeenschappelijke huiskamer met woonkeuken. Daar eet u samen met de andere zes of zeven bewoners van de unit.

We vinden eigen regie belangrijk, ook in deze verpleeghuissetting. In overleg met de zorg bepaalt u bijvoorbeeld zelf wanneer u geholpen wilt worden met de dagelijkse zorg en wanneer u bijvoorbeeld warm wilt eten.

Persoonlijk revalidatieprogramma

In Nolenshaghe kunt u ook terecht om kortdurend te revalideren via het revalidatieprogramma Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ). Uw oefenprogramma wordt helemaal op uw persoonlijke situatie afgestemd. Het doel is altijd om te herstellen en zo snel mogelijk weer naar huis te kunnen. U gaat met de fysio- en ergotherapeut aan de slag. Maar afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunnen we ook bijvoorbeeld de logopedist, diëtist en de revalidatiearts inschakelen.

Verzorging in de laatste levensfase

De afdeling Sweelinckplein in Nolenshaghe is een speciale afdeling voor palliatieve, terminale zorg. Hier bieden we continue zorg aan patiënten en hun familie op het moment dat medisch gezien geen genezing meer mogelijk is en overlijden op korte termijn onvermijdelijk is.

Meer informatie?

Mgr. Nolenslaan 22 2555 XZ Den Haag

070 - 447 01 00 Stuur een mail Rondleiding aanvragen

Nieuws