Home Nieuws Saffier partner Zorginnovatiehub

Saffier partner Zorginnovatiehub

De Gemeente Den Haag heeft donderdag 1 februari met betrokken wethouders Saskia Saskia Bruines (Economische Zaken) en Mariëlle Vavier (Zorg) de Zorginnovatiehub gelanceerd. Een internationaal uniek concept waar zorginnovatie van begin tot eind fysiek onder één dak plaatsvindt. Nergens anders ter wereld zijn alle stadia van zorginnovatie gevestigd in één pand. In dit pand aan de Leyweg komt onder meer ruimte voor innovatieve eerstelijnszorg en welzijn, (toegepast) onderzoek, onderwijs, een zorgtechnologie demonstratiewoning en uitleenservice, informatie en ondersteuning voor wie wil werken in de zorg, ruimte voor innovatieve start-ups en scale-ups en ruimte voor ontmoeting.

Saffier is een van de partners in dit bijzondere concept. Gerbrand de Jong, manager I&A bij Saffier: 'Ouderenzorg mag niet ontbreken in het gesprek over de inzet van zorgtechnologie in een vergrijzende samenleving dus zijn wij als Saffier , maar bijvoorbeeld ook Florence al aangehaakt. Het past ontzettend goed in de initiatieven die wij vanuit bijvoorbeeld “Slim Wonen” ontwikkelen, waarbij we onze kennis van zorgtechnologie ook weer aan (wijk) bewoners ter beschikking stellen met een uitleenservice en ondersteuning bij gebruik. Met de opschaling van Slim Wonen naar bijvoorbeeld een mobiel concept om de verschillende wijken te kunnen bedienen krijgen wij weer hulp van partners als “Ons Thuis” die middelen ter beschikking stellen

De samenwerking met de hub kan ons helpen bij ontwikkeling van producten, het testen van producten en het uitwisselen van kennis over de mogelijke inzet van producten. Het kan ook gaan over methodieken voor implementatie wat weer een mooie link is naar onze verbinding met Anders Werken in de Zorg. Uiteindelijk moet daar ook nog een digitaal platform voor neergezet worden om al die producten en kennis te delen. Er ligt dus nog een flinke kluif werk op ons te wachten.

Als we samen maar de doelen blijven stellen en handen ineen slaan om die doelen te bereiken gaan we een eind komen. Ik kijk in ieder geval enorm uit naar de ontwikkelingen die gaan komen'.