Ergotherapie

Heeft u moeite met uzelf aankleden, zelfstandig eten, of wordt het lastig om boodschappen te doen? Is het uitoefenen van uw hobby te inspannend of huishoudelijk werk te zwaar? Neem dan contact op met een van onze Ergotherapeuten voor advies.

Over het algemeen komt onze Ergotherapeut bij u thuis langs. Onze richtlijn hiervoor is maximaal 3 kilometer van een van onze praktijklocaties.

Behandeling

De ergotherapeut gaat met u in gesprek over welke beperkingen
u in uw dagelijkse handelingen ondervindt op het gebied van de persoonlijke verzorging, het zelfstandig verplaatsen in huis, het uitvoeren van het huishouden, ontspanning en werk. Samen kijkt u naar de oorzaken en mogelijke oplossingen. Bijvoorbeeld door middel van training, adviezen en/of inzet van hulpmiddelen en voorzieningen. Dat betekent dat u soms de handeling niet op de manier kunt blijven uitvoeren zoals u dit gewend was, maar dat we samen met u naar een passende oplossing zoeken. Denk bijvoorbeeld aan het buiten verplaatsen met een scootmobiel.

Specialisatie

Bij Saffier werken ergotherapeuten die gespecialiseerd zijn in COPD, Parkinson (ParkinsonNet), NAH (niet aangeboren hersenletsel), Dementie en Korsakov. Daarnaast hebben wij ook de mogelijkheid tot cognitieve training, valpreventietraining, in kaart brengen van belasting- en belastbaarheid, het realiseren van spalken en handfunctietraining.

Het kan voorkomen dat u voor de behandeling van uw klachten bijvoorbeeld ook een fysiotherapeut of diƫtist nodig heeft. Bij Saffier is dat geen probleem.

Meer informatie of afspraak maken