Home Specialisaties Niet-aangeboren hersenletsel

NAH-niet aangeboren hersenletsel

Niet aangeboren hersenletsel (NAH) is hersenletsel dat is ontstaan na de geboorte. Veroorzaakt door een ongeluk bijvoorbeeld, of een herseninfarct, hersenbloeding, zuurstoftekort, hartstilstand. Na het oplopen van NAH kunnen mensen last blijven houden van de gevolgen. Iemand kan bijvoorbeeld lichamelijke, functionele beperkingen houden na een beroerte. Maar iemand kan ook te kampen hebben met minder zichtbare gevolgen: concentratiestoornissen, verandering in gedrag en emotionele veranderingen.

Kennis en expertise NAH bij Saffier

Behandelen en begeleiden van mensen met NAH vraagt specifieke kennis van het ziektebeeld en het proces. Die kennis is er bij Saffier, in het bijzonder op onze locatie Nolenshaghe. Daar zijn woonmogelijkheden voor jonge en oudere mensen met NAH.

Saffier maakt deel uit van het NAH-coördinatiepunt Zuid-Holland en Midden Nederland. Dit coördinatiepunt is er speciaal voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten, mantelzorgers en zorgprofessionals die vragen hebben over niet-aangeboren hersenletsel.