Home Locaties Swaenehove

Swaenehove

Heiloostraat 296, 2547 KX Den Haag route

In een levendige buurt in de Haagse wijk Leyenburg vindt u Swaenehove waar wij zorg bieden aan 107 ouderen met dementie. Oudere mensen bij wie het geheugen in lichte of sterkere mate achteruit gaat en daardoor niet meer zelfstandig thuis kunnen zijn, vinden hier hun nieuwe thuis.
Swaenehove omgeeft haar bewoners met persoonlijke, liefdevolle en betekenisvolle zorg, waarbij zij kwaliteit van leven ervaren. Het welzijn van de bewoner nemen wij als vertrekpunt voor onze dienstverlening. Alle direct betrokkenen werken hierbij op gelijkwaardige wijze samen. Samen met uw naasten zorgen wij voor een echt warm thuis.

Swaenehove is 34 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 7.6.

Waarvoor kunt u hier terecht?

Screeningsafdeling

Als er een vermoeden is van psychogeriatrische problemen (dementie), waardoor u niet thuis kunt zijn, dan kunt u tijdelijk worden opgenomen op de screeningsafdeling. U komt hier doordat bijvoorbeeld een behandelaar u doorverwijst na een ziekenhuisopname of uw huisarts bij vermoeden van dementie.

Op de screeningsafdeling wordt onderzocht of vermoedens terecht zijn. Gedurende uw verblijf wordt u intensief geobserveerd en behandeld door een uitgebreid team bestaande uit een arts, behandelaren en verzorgenden /verpleegkundigen.

Een verblijf op deze afdeling is altijd tijdelijk. Zodra er een diagnose is gesteld wordt u overgeplaatst naar een passende afdeling of huis, tenzij u, wellicht met de nodige hulp,  terug kunt naar huis.

folder Psychogeriatrie screeningsafdeling

Kortdurend verblijf om verder te herstellen

Het kan voorkomen dat u na een operatie of ongeluk met ontslag gaat uit het ziekenhuis, maar eigenlijk nog niet fit genoeg bent om naar huis te gaan. Dan kunt u tijdelijk in Swaenehove komen wonen om voldoende te herstellen om naar huis te gaan. U krijgt dan de nodige zorg en therapie om weer snel op de been te komen.

Onze faciliteiten

Restaurant/brasserie

Swaenehove beschikt over een restaurant op de begane grond. het restaurant is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur. U kunt hier terecht voor diverse producten en (lunch)gerechten van de kleine kaart. Daarnaast kunt u bij mooi weer genieten van het terras.

Kapper en pedicure

Op de parterre is ook een kapsalon en pedicure aanwezig die onze bewoners een behandeling kunnen geven.

Activiteiten

Vanwege de diversiteit aan bewoners in huis is er voor ieder wat wils. Iedereen is anders: misschien houdt u van leven om u heen of misschien ben u juist liever alleen en in een rustige omgeving. In Swaenehove worden regelmatig activiteiten georganiseerd in het restaurant.

Praktische informatie

Folder Swaenehove

Informatiemap Swaenehove

Bezoekadres
Heiloostraat 296
2547 KX Den Haag
Tel: 070 – 308 48 30

Openbaar vervoer
Bus 23, tram 4 of tram 6, halte Monnickendamplein.

Hoe ziet de omgeving eruit?

Swaenehove staat aan de Heiloostraat met direct erachter, op loopafstand, het winkelcentrum Monnickendamplein. Leuk om even koffie te drinken of boodschappen te doen. Het zorgcentrum is goed te bereiken met de tram en de bus. Ook zijn er voldoende parkeerplaatsen in de directe omgeving.

Wat heb ik nodig om te kunnen wonen in Swaenehove?

Indicatie en kosten

Voor verblijf in Swaenehove heeft u een indicatie nodig voor ZZP 5. Deze indicatie wordt door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) afgegeven. U betaalt voor uw verblijf een eigen bijdrage vanuit de Wet Langdurige Zorg. Deze bijdrage is afhankelijk van uw belastbaar inkomen en wordt door de overheid bepaald en ook geïnd.

Wat is de Cliëntenraad?

Swaenehove heeft een actieve cliëntenraad om de belangen van de bewoners te behartigen. Wij vinden het belangrijk dat zij invloed hebben op beslissingen die worden genomen, met name als deze direct betrekking hebben op de bewoner. Daarom heeft elke locatie van Saffier een cliëntenraad ingesteld. De raad geeft gevraagd- en ongevraagd advies aan het management van de locatie.

De cliëntenraad bestaat uit bewoners, familieleden van bewoners en andere betrokkenen bij Swaenehove. Het is uitgegroeid tot een overleg waarin wij samen met de teammanagers aandacht besteden aan nieuwe ontwikkelingen en aan de kwaliteit van wonen en zorg voor de bewoners.

De ondersteuner van de cliëntenraad is Ilse Jansen van der Sligte: i.jansenvandersligte@saffiergroep.nl

Wilt u meer weten over de cliëntenraad? Dan kunt u contact opnemen via de receptie of per mail: c.swaenehove@saffiergroep.nl

 

Wat zijn de Vrienden van Swaenehove?

‘Vrienden van Swaenehove’ is onderdeel van de Stichting Welzijnsfonds Saffier. Deze koepelstichting zet zich in voor de locaties van Saffier en voert het financiële en administratieve beheer over de ‘Vrienden van Swaenehove’. Een commissie, bestaande uit vertegenwoordiging vanuit het Welzijnsfonds en vanuit Swaenehove, beslist waar zij het geld aan besteden.

Dankzij de Vrienden van Swaenehove is het mogelijk om regelmatig extra of juist wat grotere activiteiten te organiseren voor de bewoners. De Vrienden zijn er voor de extra’s die ertoe doen!

Leest u meer over de Vrienden van Swaenehove en hoe u kunt doneren.

Wat is het huisblad Swaenehove Nieuws?

Het laatste nieuws van Swaenehove verschijnt in het huisblad Swaenehove Nieuws. Hierin leest u berichten van de domeinmanager, het locatiemanagement, de Cliëntenraad en overige nieuwsberichten.

Swaenehove Nieuws | December 2023

 

 

Wat kan de Geestelijke Verzorger van Swaenehove betekenen?

Als u in Swaenehove komt wonen of tijdelijk verblijft, of als u mantelzorger bent van iemand die in Swaenehove verblijft, ervaart u dat misschien als een ingrijpende gebeurtenis. In Swaenehove is een geestelijk verzorger werkzaam, die u graag bijstaat.

Een vertrouwelijk gesprek

De geestelijk verzorger kan met u samen stilstaan bij vragen en gevoelens die deze overgang met zich meebrengt: omgaan met ouder worden, met het verlies van zelfstandigheid, de afhankelijkheid van zorg.

Het kan zijn dat u ook het verlies van een dierbare moet verwerken, of dat u wilt praten over het naderende levenseinde. En misschien is het voor u belangrijk om daarbij ook in te gaan op vragen die te maken hebben met geloof, kerk of levensbeschouwing. Maar misschien ook juist niet. Het kan helpen om deze vragen en gevoelens te bespreken met een neutraal persoon die geen familielid, vriend(in) of kennis is. Alles wat u vertelt, is vertrouwelijk en valt onder het beroepsgeheim.

Bijeenkomsten

In Swaenehove vindt eens in de twee weken een oecumenische kerkdienst plaats. Ook zijn er regelmatig groepsbijeenkomsten op de afdelingen. Meer informatie vindt u in het huisblad ‘Swaenehove Nieuws’.

Contact met de geestelijk verzorger

Als u een gesprek wilt met een geestelijk verzorger kunt u dat aangeven bij uw contactpersoon van de zorg of bij de receptie.

De geestelijk verzorger kan ook helpen contact te leggen met een vertegenwoordiger van een bepaalde geloofsgemeenschap, bijvoorbeeld met een dominee, pastoor, imam of pandit.

Beoordelingen van onze cliënten

We zijn 34 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland met een gemiddeld cijfer van 7.6.

8.8/10

Door een lelijke enkelbreuk heb ik 4 en 1/2 maand hier doorgebracht Moet zeggen dat ik een prima tijd gehad heb. De verzorging was uitstekend petje af. Het restaurant was erg gezellig ingericht. Veel tijd doorgebracht voor een kopje koffie en de maaltijden. Personeel was vriendelijk en de maaltijden waren goed. De kamer voor kortdurend verblijf bewoners zijn ruim en voldoen redelijk er is altijd wel iets te verbeteren. Maar een aanrader.

7.8/10

Ik ben erg tevreden over de coördinator, alles wordt in goede banen geleid. Er is veel aanbod vanuit de Swaenehove als het gaat om huiskameractiviteiten. Er worden veel spelletjes gespeeld, ook spelletjes waarmee het geheugen wordt getraind, en spelletjes met muziek. Mijn moeder vindt vooral alles met muziek heel leuk. Verder benoemde mijn moeder dat het sinds kort gevraagd wordt dat iedereen in de huiskamer gaat avondeten. Dat hoeft niet perse van mijn moeder, omdat ze het fijn vindt om dit zelf te bepalen. Vaak is ze de hele middag al betrokken geweest met activiteiten en andere bewoners, en dan vindt ze het af en toe fijn om op haar eigen kamer te eten.

8.2/10

Zeer tevreden over de vriendelijkheid/deskundigheid van alle medewerkers. Ook de faciliteiten zeer sfeervol en ruim voldoende activiteiten. Een warm, sfeervol, liefdevolle omgeving.

Alle beoordelingen bekijken >

Kunnen we u ergens mee helpen? Neem dan contact met ons op!

Onze locaties in Den Haag

Wonen in een woonzorglocatie is niet precies zoals thuis wonen, maar het is wel een plek waar iemand zich thuis kan voelen. Bij Saffier vinden we het heel belangrijk dat u zich thuis voelt, daarom vragen we mensen wat zij nodig hebben om zich echt thuis te voelen. Voor ons is het belangrijk dat we weten wie u bent en wat ú belangrijk vindt in het leven, zodat wij u de een fijne woonomgeving en, indien nodig, de beste zorg kunnen aanbieden.

Overzicht van alle locaties bekijken >