Home Specialisaties Revalidatie

Geriatrische Revalidatie

Na een ziekenhuisopname is het niet altijd mogelijk om direct zelfstandig naar huis te gaan. Wellicht moet u eerst herstellen na ernstige ziekte of operatie. Heeft u bijvoorbeeld een knie- of heupoperatie ondergaan? Of herstelt u van een beroerte? Dan kan het helpen om te revalideren in een omgeving die speciaal hiervoor is ingericht.

Saffier is gespecialiseerd in een revalidatievorm die zich specifiek richt op ouderen en senioren: Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ). Het doel van deze intensieve revalidatie is om zo snel als mogelijk weer (zelfstandig) terug naar huis te keren.

Het traject

Een revalidatietraject verloopt voor iedereen anders. Wij gaan met u in gesprek om te bepalen wat voor u nodig én haalbaar is om weer (zelfstandig) thuis te wonen. Uw revalidatieplan wordt op maat gemaakt, waarbij we rekening houden met uw individuele mogelijkheden en hersteltempo.

Bij Saffier is het uitgangspunt: alles is revalidatie. In het begin heeft u bij veel dingen hulp nodig, later kunt u steeds meer zelf. Bij alle revalidatieprogramma’s geldt: wat u zelf kunt, doet u zelf. Bij wat (nog) niet lukt, krijgt u begeleiding. U leert waar nodig omgaan met blijvende gevolgen of beperkingen.

Het Team

Bij Saffier werkt u samen met een deskundig revalidatieteam actief aan uw herstel. Ook wordt uw mantelzorger of naaste waar mogelijk betrokken.

Ons team bestaat uit medewerkers van allerlei disciplines:

 

  • Verzorgenden en Verpleegkundigen
  • Fysiotherapeut
  • Ergotherapeut
  • Specialist Ouderengeneeskunde (arts)

 

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kan tijdens de revalidatie ook een psycholoog, geestelijk verzorger, maatschappelijk werker, diëtist en/of logopedist ingeschakeld worden.