Home Locaties Swaenesteyn

Swaenesteyn

Nieuwendamlaan 1, 2547 JG Den Haag route

Wilt u levendigheid en gezelligheid om u heen, dan is Swaenesteyn, in de wijk Leyenburg, een goede keuze! U woont hier zo zelfstandig mogelijk als dat in uw situatie nog kan en krijgt daarbij de zorg en behandeling die u nodig heeft. Naast een professioneel zorgteam, zijn er enthousiaste welzijnsmedewerkers die samen met u kijken naar uw persoonlijke wensen voor activiteiten en eventuele hulp bij een fijne dagindeling.

Swaenesteyn wordt 47 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland met een gemiddeld cijfer van 7.9. 

Waarvoor kunt u hier terecht?

Soms kunt u niet langer thuis wonen omdat u fysiek niet meer in staat bent voor u zelf te zorgen. U kunt dan in Swaenesteyn een van de negentig tweekamer appartementen bewonen, waar u kunt genieten van verpleeghuiszorg met behandeling in een tweekamer appartement.

In elk appartement is een oproepsysteem dat u kunt gebruiken als u hulp nodig heeft. Zo woont u zelfstandig en kunt u toch een beroep doen op hulp en zorg als dat nodig is. Een prettig idee!

Activiteiten

Misschien doet u graag mee aan activiteiten? In Swaenesteyn is van alles te doen, we hebben wekelijks een afwisselend programma met activiteiten, waar ook regelmatig wijkbewoners bij aanschuiven. U kunt bijvoorbeeld tekenen of bloemschikken, maar ook meedoen aan de gym of de spelletjesmiddag. En we draaien ook regelmatig films. Als u zin heeft doet u mee, en anders niet. De keuze is geheel aan u!

Faciliteiten

Restaurant en brasserie Oase

Op de begane grond van Swaenesteyn is restaurant en brasserie Oase. U kunt er een lekkere kop koffie drinken en we serveren er een smakelijke warme maaltijd. In het restaurant zijn uw familie, vrienden én wijkbewoners ook harte welkom om gebruik te maken van onze kleine kaart.

Behandelpraktijk

In Swaenesteyn bevinden zich een behandelpraktijk voor Fysiotherapie, waar ook wijkbewoners gebruik van kunnen maken. Voor wijkbewoners geldt dan hun zorgverzekering. U kunt voor deze behandelpraktijk een afspraak maken via ons Servicebureau: 0800 – 7233 437.  Meer informatie over behandelmogelijkheden bij Saffier vindt u bij onze behandelpraktijken.

Kapper & Pedicure

Ook beschikt de locatie over een eigen dames- en herenkapper. Hier kunt u op afspraak terecht.

Daarnaast is er ook een pedicure aanwezig.

Winkeltje

In het Winkeltje van de locatie kunt u terecht voor kleine boodschappen of een cadeautje. Hiervoor hoeft u niet ver te gaan. Krijgt u opeens bezoek, dan kunt hier bijvoorbeeld iets lekkers kopen voor bij de koffie.

Binnentuin

Wilt u op een mooie dag van het zonnetje genieten, dan kunt lekker in de grote binnentuin gaan zitten. Er zijn verschillende terrassen.

Digitale rondleiding Swaenesteyn

 

Praktische Informatie

Folder Swaenesteyn

Bezoekadres
Nieuwendamlaan 1
2547 JG Den Haag
Tel: 070 – 448 70 00

Bereikbaarheid
Bus 23, halte Volendamlaan
Tram 2, halte Volendamlaan

In de directe omgeving zijn ook voldoende parkeerplaatsen.

Openingstijden receptie
Maandag t/m Zondag: 07.30 – 19.30 uur

Wat heb ik nodig om in Swaenesteyn te kunnen wonen?

U bent welkom om in Swaenesteyn te komen wonen. U hebt daar wel een indicatie voor nodig van het Centrum voor Indicatiestelling Zorg (CIZ). In het indicatiebesluit dat zij afgeven, staat voor welke zorgzwaarte en functies u in aanmerking komt. Dit wordt uitgedrukt in het zorgzwaartepakket (ZZP). In Swaenesteyn komt u in aanmerking voor een woning met een ZZP6 met behandeling. U ontvangt van ons een zorgleveringsovereenkomst waarin we de wederzijdse rechten en plichten hebben vastgelegd. Samen met u stellen we ook een zorgleefplan op, waarin staat welke zorg u van ons krijgt.

Wat is de wachtlijst voor het wonen in Swaenesteyn?

De informatie over de wachtlijsten voor onze woonzorglocaties vindt u hier.

Hoe ziet de omgeving er uit?

Swaenesteyn staat aan de Nieuwendamlaan/Loosduinsekade de wijk Leyenburg. Op loopafstand is het winkelcentrum Monnickendamplein, goed voor de dagelijkse boodschappen. Wilt u buitenshuis even een kopje koffie drinken of winkelen, dan is de Vruchtenbuurt vlakbij. Het zorgcentrum is goed bereikbaar, de bus en tram stoppen voor de deur. In de directe omgeving zijn ook voldoende parkeerplaatsen.

Waar vind ik het huisblad en welke informatie kan ik hierin terugvinden?

Hierin leest u berichten van de Teammanagers, algemene informatie, berichten van de Cliëntenraad en meer. Ook vindt u hier een overzicht van de maandelijkse activiteiten in Swaenesteyn.

Wat kan de Geestelijk Verzorger voor mij betekenen?

Als u in Swaenesteyn komt wonen ervaart u dat misschien als een ingrijpende gebeurtenis. In Swaenesteyn is een geestelijk verzorger werkzaam, die u dan graag bijstaat.

Een vertrouwelijk gesprek

De geestelijk verzorger kan met u samen stilstaan bij vragen en gevoelens die deze overgang met zich meebrengt: omgaan met ouder worden, met het verlies van zelfstandigheid, de afhankelijkheid van zorg.

Het kan zijn dat u ook het verlies van een dierbare moet verwerken, of dat u wilt praten over het naderende levenseinde. En misschien is het voor u belangrijk om daarbij ook in te gaan op vragen die te maken hebben met geloof, kerk of levensbeschouwing. Maar misschien ook juist niet. Het kan helpen om deze vragen en gevoelens te bespreken met een neutraal persoon die geen familielid, vriend(in) of kennis is. Alles wat u vertelt, is vertrouwelijk en valt onder het beroepsgeheim.

Bijeenkomsten

In Swaenesteyn worden regelmatig oecumenische kerkdiensten georganiseerd. Meer informatie vindt u in het huisblad.

Contact met de geestelijk verzorger

Als u een gesprek wilt met een geestelijk verzorger kunt u dat aangeven bij uw contactpersoon van de zorg of bij de receptie.

De geestelijk verzorger kan ook helpen contact te leggen met een vertegenwoordiger van een bepaalde geloofsgemeenschap, bijvoorbeeld met een dominee, pastoor, imam of pandit.

Wat is de Cliëntenraad?

De cliëntenraad behartigt de belangen van de bewoners en diens naasten. Wij vinden het belangrijk dat zij invloed hebben op beslissingen die worden genomen, met name als deze direct betrekking hebben op de bewoner. Daarom heeft elke locatie van Saffier een cliëntenraad ingesteld. De raad geeft gevraagd- en ongevraagd advies aan het management van de locatie.

De cliëntenraad bestaat uit bewoners, familieleden van bewoners en andere betrokkenen bij Swaenesteyn.

Bij de receptie is een brievenbus van de cliëntenraad. Daarin kunt u uw post doen met schriftelijke vragen, opmerkingen e.d. De cliëntenraad is ook te bereiken via e-mail: clientenraadswaenesteyn@saffiergroep.nl

Wat zijn de Vrienden van Swaenesteyn?

De Vrienden van Swaenesteyn is de onafhankelijke steunstichting van Swaenesteyn. Dankzij de Vrienden is het mogelijk om regelmatig extra of juist wat grotere activiteiten te organiseren voor de bewoners. De Vrienden zijn er voor de extra’s die ertoe doen! We hebben bijvoorbeeld OV-kaarten kunnen kopen, zodat we regelmatig met kleine groepjes uitstapjes kunnen maken.

Beoordelingen van onze bewoners

Wij zijn 47 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland met een gemiddeld cijfer van 7,9.

8.7/10

De medewerkers zijn erg vriendelijk. Ze willen altijd overal mee helpen. Ze luisteren altijd naar wat ik zeg en komen over het algemeen hun afspraken na. Het eten wordt aangepast aan mijn medische noodzaak. Ook de activiteiten sluiten aan bij mijn behoefte. Ik vind het erg leuk om mee te doen. De kamer is erg ruim.

8.0/10

Mijn moeder heeft 2 1/2 jaar met veel plezier in Swaenesteyn gewoond. Zij had een fijn appartement met 2 kamers. De medewerkers zijn heel vriendelijk en betrokken. Er worden veel activiteiten georganiseerd. Het is heel fijn dat bewoners die niet meer zelf naar de activiteiten toe kunnen gehaald en gebracht worden. Swaenesteyn probeert bewoners zoveel mogelijk zelf te laten doen (uiteraard wat mogelijk is) en de bewoners zoveel mogelijk actief bezig te laten zijn en zo min mogelijk alleen te laten in hun eigen appartement. Swaenesteyn heeft er van alles aan gedaan om het voor de bewoners zo prettig en gezellig mogelijk te maken.

8.3/10

Mijn tante verbleef in deze zorginstelling en was daar ook zeer tevreden over. Wanneer ik vragen of opmerkingen/mededelingen had werd ik altijd goed te woord gestaan of naar de juiste persoon verwezen. Helaas is mijn tante inmiddels overleden, maar kon terugkijken op een paar mooie laatste jaren. Bij haar afscheid was er goede begeleiding tijdens de uren, dat ik er niet was en ze is door medebewoners en medewerkers op een zeer aangename manier uitgeleide gedaan. Ook werd er veel georganiseerd tijdens feestdagen, er waren altijd dagelijkse activiteiten, op deze manier was het aangenaam vertoeven. Persoonlijk heb ik een zeer goede indruk van het totaalplaatje Swaenesteyn.

Alle beoordelingen bekijken >

Kunnen we u ergens mee helpen? Neem dan contact met ons op!

Onze locaties in Den Haag

Wonen in een woonzorglocatie is niet precies zoals thuis wonen, maar het is wel een plek waar iemand zich thuis kan voelen. Bij Saffier vinden we het heel belangrijk dat u zich thuis voelt, daarom vragen we mensen wat zij nodig hebben om zich echt thuis te voelen. Voor ons is het belangrijk dat we weten wie u bent en wat ú belangrijk vindt in het leven, zodat wij u de een fijne woonomgeving en, indien nodig, de beste zorg kunnen aanbieden.

Overzicht van alle locaties bekijken >