Ergotherapeut

Bij Saffier werken betrokken ergotherapeuten. Zij helpen u graag! Als bijvoorbeeld aankleden, eten, of de boodschappen doen lastig worden. Of huishoudelijk werk of het uitoefenen van uw hobby (te) inspannend. Activiteiten die eigenlijk automatisch behoren te gaan, maar door ouderdom of ziekten steeds moeilijker gaan. De ergotherapeut helpt u om de activiteiten die belangrijk voor u zijn maar problemen opleveren, zo praktisch mogelijk te maken.

Nh Ergotherapie Arf 003

Wat kunt u verwachten? De ergotherapeut kan bijvoorbeeld met u werken aan het wassen en aankleden, of aan huishoudelijke activiteiten (thee zetten, koken). U krijgt, als dat nodig is, training in het rijden in een scootmobiel of een elektrische rolstoel, zodat u mobieler wordt. Of u besteedt aandacht aan uw vrijetijdsbesteding. De ergotherapeut komt bij voorkeur bij u thuis, in uw eigen vertrouwde omgeving, maar u kunt ook op onze locaties ergotherapie krijgen. Hij of zij zoekt de juiste hulpmiddelen, kijkt welke aanpassingen (in huis) u zouden kunnen helpen en geeft zo nodig instructies aan uw verzorgers. 

Het is niet altijd zo dat u weer kunt doen wat vroeger veel voor u betekende. De ergotherapeut denkt dan met u mee of er een andere activiteit is die misschien net zoveel voldoening geeft.

Specialisaties 

Bij Saffier werken ergotherapeuten die gespecialiseerd zijn in COPD, NAH (niet aangeboren hersenletsel), dementie en Korsakov. Ook zijn een aantal ergotherapeuten aangesloten bij ParkinsonNet. Dit is een regionaal netwerk van hulpverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson of op Parkinson lijkende aandoeningen.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid tot cognitieve training, valpreventietraining, het realiseren van spalken en handfunctietraining.

Samenwerking

Het kan voorkomen dat u voor de behandeling van uw klachten bijvoorbeeld ook een fysiotherapeut of diëtist nodig hebt. Bij Saffier is dat geen probleem, wij hebben meerdere behandeldisciplines die nauw met elkaar samenwerken om u zo goed mogelijk te helpen. 

Behandelingen

Op alle locaties van Saffier kunt u terecht bij de ergotherapeut. Onze locaties bevinden zich in Loosduinen, Escamp, Segbroek, Haagse Hout en Scheveningen. Bekijk hier welke locatie voor u het dichtst bij is. locatie Maar de ergotherapeut kan ook bij u thuis komen, in uw eigen vertrouwde omgeving. U kijkt samen naar de beperkingen en de mogelijkheden. En u oefent met bepaalde vaardigheden. Als blijkt dat er hulpmiddelen of aanpassingen in huis nodig zijn, dan kan de ergotherapeut dat voor u regelen. De aanvragen hiervoor worden gewoonlijk gedaan bij het WMO-loket van de gemeente, hulpmiddelenleveranciers en zorgverzekeraars. De tijd die hiervoor nodig is, valt ook onder behandeltijd. 

Vergoedingen

Ergotherapie is een erkend paramedisch beroep. Vanuit het basispakket van de zorgverzekering krijgt u maximaal 10 uur per jaar vergoed. Dit komt ten laste van de wettelijke eigen bijdrage. Mogelijk heeft u een aanvullend pakket, informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.

Maak een afspraak

0800 - 72 33 437 Stuur een mail

Het Servicebureau is telefonisch bereikbaar van ma t/m vrij van 9.00 - 17.00 uur

De folder

Wilt u alle informatie nog eens rustig doorlezen? Dan kunt u hier de folder voor ergotherapie downloaden: