Fysiotherapeut

Bij Saffier werken toegewijde fysiotherapeuten die u graag helpen. En soms kunt u die hulp goed gebruiken! Want misschien bent u ziek geweest, hebt u last van uw gewrichten of spieren, of klachten over het hart of de longen. Misschien ervaart u de gevolgen van een ongeluk of overbelasting, hebt u problemen met bewegen en evenwicht, ‘gewoon’ omdat u ouder wordt.

State Behandeling Steffi Arf

Met behandeling kan de fysiotherapeut aan veel klachten iets doen. Hij kan u ook preventief behandelen om klachten of verdere achteruitgang te voorkomen. Ook als u na opname in het ziekenhuis of op een van onze locaties thuis verder wilt revalideren, kunt u een afspraak maken met een fysiotherapeut van Saffier. In onze goed toegeruste praktijkruimtes verwelkomen we graag wijkbewoners.

Specialisaties

Verschillende fysiotherapeuten van Saffier hebben zich gespecialiseerd, zij hebben dus veel kennis van een specifiek vakgebied. Eén van de specialisaties is revalidatie. Na een (heup)operatie of ongeluk bijvoorbeeld, waarna uw conditie misschien wel sterk is achteruit gegaan. Als u artrose hebt, of te kampen hebt met de gevolgen van een hersenbloeding, of bij een ziekte. U kunt bij onze fysiotherapeut terecht om samen aan de slag te gaan en zo de klachten die uw dagelijks functioneren belemmeren, op te heffen of te verminderen.

Niet alleen voor revalidatie kunt u bij uitstek naar onze fysiotherapeut. Een aantal van onze fysiotherapeuten heeft zich ook gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson (aangesloten bij ParkinsonNet), neurorevalidatie, COPD en Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Samenwerking

Het kan voorkomen dat u voor de behandeling van uw klachten bijvoorbeeld ook een ergotherapeut of diëtist nodig hebt. Bij Saffier is dat geen probleem, wij hebben meerdere behandelpraktijken die nauw met elkaar samenwerken om u zo goed mogelijk te helpen.

De behandelingen

De eerste behandeling is de intake. Hierbij stelt de fysiotherapeut u vragen over uw klachten en de mogelijke oorzaak. Zo vormen we ons een zo compleet mogelijk beeld. U krijgt ook een lichamelijk onderzoek. Daarna bespreekt u samen met de fysiotherapeut het doel van de behandeling, en kan de behandeling beginnen. Vergeet u niet uw pasje van de zorgverzekeraar mee te nemen en de verwijzing van uw huisarts of specialist?

De eerste behandeling/intake duurt ongeveer 45 minuten, vervolgbehandelingen duren 30 minuten. In dat half uur wordt u behandeld of u gaat onder begeleiding oefenen in de oefenzaal.

Een afspraak maken

0800 - 72 33 437 Stuur een mail

Het Servicebureau is telefonisch bereikbaar van ma t/m vrij van 9.00 - 17.00 uur

Waar kunt u fysiotherapie krijgen?

Op vrijwel alle locaties van Saffier kunt u als wijkbewoner bij onze fysiotherapeut terecht. Onze locaties bevinden zich in Loosduinen, Escamp, Segbroek, Haagse Hout en Scheveningen. Kijk hier welke locatie voor u de dichtstbijzijnde is.

Kunt u niet naar onze praktijk toe komen? Dan komen wij graag naar u toe, als u binnen een straal van drie kilometer van een van onze locaties woont. U hebt wel een verwijzing van de specialist of huisarts nodig, met daarbij vermeld dat het om een ‘aan huis-behandeling’ gaat.

Vergoedingen en kosten

Saffier heeft met alle zorgverzekeraars een contract. Dit betekent dat de meeste zorgverzekeraars behandelingen bij een van de praktijken van Saffier zullen vergoeden. De zorgverzekeraars vragen vrijwel altijd een verwijzing om de behandeling op te starten, zeker als het gaat om chronische aandoeningen (bijvoorbeeld Parkinson). Deze verwijzing kunt u aanvragen bij uw huisarts of specialist.

Betalingen

Als u uw behandelingen vergoed krijgt, dan declareren wij rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. Daar hebt u dan geen omkijken naar!

Krijgt u geen vergoeding op basis van uw verzekeringspolis, maar wilt u wel de behandeling bij ons starten, dan zijn de kosten voor uw eigen rekening. Het bedrag dat u ons dan schuldig bent, innen we door u achteraf een rekening te sturen.

De folder

Wilt u alle informatie nog eens rustig doorlezen? Dan kunt u hier de folder voor fysiotherapie downloaden: