Home Nieuws Leerlingen van het Haags Montessori Lyceum in Den Haag adopteren Maison Gaspard de Coligny

Leerlingen van het Haags Montessori Lyceum in Den Haag adopteren Maison Gaspard de Coligny

Afgelopen week hebben leerlingen van het Haags Montessori Lyceum in Den Haag Maison Gaspard de Coligny geadopteerd. Dit werd feestelijk ingeluid met gezellige ontmoetingen tussen de bewoners van de locatie en de leerlingen. Eén mevrouw vond het initiatief zo geweldig dat het voelde alsof ze een gesprek had met haar eigen kleindochter.

Stichting Creatief Onderwijs heeft het contact tussen de school en het verzorgingshuis opgezet. De stichting vindt het belangrijk om de maatschappelijke betrokkenheid van jongeren te versterken. En dat vindt het Haags Montessori Lyceum ook. 'We vinden alleen het contact tussen jong en oud al heel waardevol,' zegt docent Kiefer Hermans.

Van elkaar leren

De leerlingen waren enthousiast, ze vinden het heel belangrijk dat er contact met de ouderen is. 'Zij hebben natuurlijk veel meer levenservaring, en dat kunnen ze aan ons doorvertellen. Maar het is ook gewoon leuk om een babbeltje te maken en vandaag doen wij dat met sushihapjes. Daar hadden sommige bewoners nog nooit van gehoord, laat staat geproefd,’ zegt scholier Milou. Haar klasgenoot vult aan dat ze ook veel van de bewoners kunnen leren ‘een bewoner heeft zelfs de oorlog nog meegemaakt’! Ook ouderen vinden het initiatief geweldig. 'Ik vind het ontzettend leuk, door het gesprek met deze leerlingen voel ik me meteen een stuk jonger’, zegt een bewoonster.

De komende periode blijven leerlingen van het Haags Montessori Lyceum de bewoners van Maison Gaspard de Coligny bezoeken om gezamenlijk een activiteit te doen, zoals bijvoorbeeld een portret maken van elkaar. Tijdens deze middagen staan wederzijdse aandacht, respect en dialoog centraal. Samen versterken we het contact tussen de verschillende generaties!