Home Nieuws Master-studenten Vitality & Ageing op bezoek bij Saffier-locatie Nebo

Master-studenten Vitality & Ageing op bezoek bij Saffier-locatie Nebo

Op woensdag 7 september ontving Nebo een groep studenten vanuit de multidisciplinaire Master Vitality & Ageing van de Universiteit Leiden. Deze studenten worden voorbereid op een belangrijke rol in het verbeteren van de toekomst van onze zorg voor ouderen. Als lid-organisatie van het UNC-ZH bood Saffier vanuit locatie Nebo de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de praktijk.

De studenten kregen meer inzicht in het bieden van zorg aan mensen met dementie en het belang van samenwerking – tussen professionals, ouderen en hun naasten. In de komende tijd wordt de hulp van mantelzorgers en de inzet van techniek steeds belangrijker, maar tegelijkertijd is het door culturele aspecten en financiën zeer complex om dit goed te kunnen regelen.

Daarnaast maakten ze kennis met het belang van herinneringen ophalen (reminisceren) tijdens een rondleiding door het Nebo Herinneringsatelier. Ook maakten de studenten kennis met het gebruik van de Belevenistafel en de Duofiets.

Naast deze ervaringen was er ook ruimte voor het gesprek over belangrijke ontwikkelingen binnen de ouderenzorg. De studenten kregen informatie over onderzoek, ontwikkeling en innovaties binnen Saffier – waarbij extra werd ingezoomd op locatie Nebo.

Daarnaast wierpen we een blik op de toekomst, de krapte op de arbeidsmarkt en de motivaties van zij-instromers om te kiezen voor de ouderenzorg. Hierin onderstreepten we het belang van investeren in de begeleiding en ontwikkeling van leerlingen, mede om op deze manier een (blijvende) binding met de ouderenzorg te creëren.

Na een rondvraag bleek het beeld van de ouderenzorg bij de studenten een stuk positiever te zijn dan voor hun bezoek aan Saffier-locatie Nebo. Ze vonden dat de cliënt/bewoner bij ons duidelijk centraal staat en dat Saffier qua innovaties (naast de kwalitatief goede basiszorg) voor bewoners behoorlijk ver is vergeleken met de rest van de branche. Daar mogen wij best trots op zijn!

Na een mooie, inspirerende ochtend voor alle aanwezigen (zowel studenten als medewerkers) vertrokken de Masterstudenten met een goedgevulde goodiebag van Saffier weer richting Leiden.