Home Nieuws Voedselverspilling tegengaan: Hoe werkt dat, als je dagelijks 1100 warme maaltijden moet bereiden?

Voedselverspilling tegengaan: Hoe werkt dat, als je dagelijks 1100 warme maaltijden moet bereiden?

De centrale keuken van Saffier is niet alleen in deze verspillingsvrije week druk bezig met het minimaliseren van voedselverspilling, ze doen dit al langere tijd elke dag. Manager Services Mark Kemp vertelt over de verduurzaming in de Productiekeuken op locatie Swaenesteyn: “De computer berekent precies hoeveel ingrediënten we moeten bestellen. Wat overblijft gaat naar Vers en Vrij, een organisatie die vitrinekoelkasten vult bij buurtcentra en andere organisaties in verschillende Haagse wijken. Iedereen die het nodig heeft, mag één of meerdere bakjes pakken. Op deze manier gaan we met elkaar voedselverspilling tegen én helpen we veel mensen die (tijdelijk) in zwaar weer zitten aan een gratis verse maaltijd. De keukenmedewerkers van Saffier zijn enthousiast over deze manier van werken.”

Meer weten over Vers en Vrij? Kijk op hun website.