Home Nieuws Duurzaamheid n de zorg samen met bewoners en cliënten aanpakken levert verrassende en goede ideeën op!

Duurzaamheid n de zorg samen met bewoners en cliënten aanpakken levert verrassende en goede ideeën op!

Twee weken lang stond Saffier in het teken van duurzaamheid met de ‘Goed Bezig Roadshow’. Jan-Martien Touw, voorzitter Greenteam is blij met alle reacties: “Het was een goede gelegenheid om te luisteren naar wat er leeft onder medewerkers én bewoners. En om samen te bedenken hoe Saffier nog duurzamer en milieuvriendelijk kan worden. Samen met Johan Overdevest hebben we veel mensen gesproken en zeer uiteenlopende ideeën opgehaald. Ook tips die ons verrasten. Zo vertelde een aantal bewoners dat ze niet elke dag 2x vlees willen eten, zoals soep met ballen bij de lunch en dan in de avond wéér vlees. Ook was er een bewoonster die ons vertelde dat ze vroeger thuis altijd haar afval scheidde maar bij Saffier gooit ze haar onkruid uit de tuin gewoon bij de pakken melk. Naar dit soort dingen moeten we serieus gaan kijken. Ik ben in ieder geval blij dat het onderwerp zo leeft binnen Saffier!”

Op de vraag wat ze belangrijk vinden als het gaat om duurzaamheid en milieu, hebben bewoners en medewerkers ‘geeltjes’ geplakt op de duurzaamheidsthermometer. Een greep uit de ideeën waar bewoners mee kwamen: minder eten bestellen en kleinere porties geven want er wordt veel weggegooid, stoppen met het weggeven van kleine wegwerpcadeautjes, ook vegetarische snacks bij een receptie, automatische lichtschakelaars zodat het licht niet blijft branden op momenten dat het niet nodig is en groenere tuinen met meer zitruimte. Ook is er goed meegedacht over de nieuwe mokken die per 1 januari ingevoerd worden.

Het Greenteam gaat de komende tijd aan de slag om alle goede ideeën op te pakken of verder te ontwikkelen. Zo gaan we stap voor stap naar een duurzamer Saffier!