Home Nieuws Wegwijs in de zorg in Scheveningen voor kwetsbare ouderen

Wegwijs in de zorg in Scheveningen voor kwetsbare ouderen

Hoe kunnen we met elkaar de zorg voor kwetsbare ouderen in Scheveningen vormgeven? Zodat ouderen de juiste zorg dicht bij huis krijgen, huisartsen via één centraal punt de zorg voor hun patiënten kunnen organiseren en het netwerk in Scheveningen elkaar goed weet te vinden in de ondersteuning en welzijn voor de kwetsbaren in dit stadsdeel.

Dit stond centraal op het symposium georganiseerd door het Aanmeldpunt Thuiszorg in samenwerking met Huisartsencoöperatie SCH-2017. Het Aanmeldpunt Thuiszorg is een centraal aanmeldpunt waar verwijzingen voor thuiszorg, ELV en GRZ in Scheveningen terecht kunnen via Zorgdomein of telefonisch en is samenwerkingsverband van Cardia, RESPECT Zorggroep en Saffier.

Naast een presentatie van een handige ‘routekaart’ kwetsbare ouderen Scheveningen waren er vijf deelsessies waarbij werd ingezet op kennisverbreding en het delen van inzichten over de zorg voor kwetsbare ouderen in Scheveningen.

In de afsluiting werden inzichten en knelpunten rond dit thema gedeeld en afgesproken dat er een vervolg komt op deze succesvolle en inspirerende bijeenkomst. Want duidelijk was wel dat alle aanwezigen een gemene deler hebben, nl. wonen, ondersteuning, welzijn en zorg voor kwetsbare ouderen in Scheveningen en met elkaar in gesprek gaan hierover helpt ontzettend om dit goed te organiseren. Een beeldverslag met een samenvatting van de verschillende workshops en presentaties volgt binnenkort.