Dietist

Bij Saffier hebben wij diëtisten die u graag helpen en adviseren als het om voeding gaat. Want goede voeding bevordert uw gezondheid, maar is ook belangrijk als u herstelt na een ziekte of operatie. U kunt voor voedingsadvies bij onze diëtisten terecht. Maar ook als het gaat om problemen die met voeding te maken hebben, bent u welkom. Bijvoorbeeld als u verminderde eetlust hebt, ongewenst gewichtsverlies, slikklachten of sondevoeding. Wij vinden het belangrijk dat u kunt blijven genieten van smakelijke maaltijden. En we stemmen onze adviezen af op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Mechr Dietist Arf 013

Behandelingen

Uw eerste bezoek aan de diëtist is een adviesgesprek over uw hulpvraag. We praten over uw voedingsgewoonten, medische gegevens en leefomstandigheden. En we bepalen samen het doel van de behandeling. 

Dit eerste consult duurt 60 – 90 minuten, de vervolgconsulten15-30 minuten. Daarin kunnen wij u verder helpen en coachen om uw doelen te behalen. Als dat nodig is, passen we het voedings- of dieetadvies aan.

Specialisaties 

De diëtisten van Saffier zijn gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met een of meerdere chronische ziekten en complexe voedingsproblemen. Ook zijn zij aangesloten bij ParkinsonNet, een regionaal netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn voor cliënten met de ziekte van Parkinson. 

Vergoedingen en kosten

Met vrijwel alle zorgverzekeraars heeft Saffier een contract. Dit betekent dat de meeste zorgverzekeraars behandelingen bij een van de praktijken van Saffier zullen vergoeden. Kijk hiervoor op uw verzekeringspolis en informeer bij uw zorgverzekeraar.

Als u uw behandelingen vergoed krijgt, dan declareren wij rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. Daar hebt u dan geen omkijken naar! Krijgt u geen vergoeding op basis van uw polis, maar wilt u wel de behandeling bij ons starten, dan zijn de kosten voor uw eigen rekening. Het bedrag dat u ons dan schuldig bent, innen we door u achteraf een rekening te sturen. 

Samenwerking 

Samenwerking is onze kracht. De diëtisten van Saffier werken nauw samen met de andere behandelaren. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, hebben zij regelmatig overleg, met specialisten ouderengeneeskunde, (huis)artsen,  logopedisten, ergotherapeuten en fysiotherapeuten van Saffier of daarbuiten. Dit uiteraard na uw toestemming. 

Verwijzing

Diëtisten zijn direct toegankelijk, maar toch vragen zorgverzekeraars vrijwel altijd een verwijzing om de behandeling te vergoeden. Deze kunt u aanvragen bij uw huisarts of specialist. 

Waar kunt u terecht voor dieetadvisering?

Op bijna alle locaties van Saffier kunt u als wijkbewoner bij onze diëtist terecht. Onze locaties bevinden zich in Loosduinen, Escamp, Segbroek, Haagse Hout en Scheveningen. Bekijk hier welke locatie voor u het dichtst bij is.

Kunt u niet naar onze praktijk komen? Dan komen wij graag naar u toe, als u binnen een straal van drie kilometer van een van onze locaties woont. U hebt dan wel een verwijzing van de specialist of huisarts nodig, met daarbij vermeld dat het om een ‘aan huis-behandeling’ gaat. 

Maak een afspraak

0800 - 72 33 437 Stuur een mail

Het Servicebureau is telefonisch bereikbaar van ma t/m vrij van 9.00 - 17.00 uur