Mechropa

Mechropa is een kleinschalig revalidatie- en verpleegcentrum in een groene omgeving aan de Scheveningseweg in Den Haag. U kunt er kortdurend revalideren om te herstellen na bijvoorbeeld een ongeval, ziekte of operatie. Hebt u complexe zorg nodig en kunt u (nog) niet naar uw eigen huis terug, dan is het mogelijk langer te blijven. Wij hebben daarvoor een aantal kamers beschikbaar.

Ik heb mijn voorspoedige genezing te danken aan de goede zorg, de vriendelijkheid en de behulpzaamheid van alle medewerkers

Een bewoner van Mechropa

Persoonlijk revalidatieprogramma

Wij werken aan uw herstel via het revalidatieprogramma Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ). Dit is een programma op maat. Uw oefenprogramma wordt helemaal op uw persoonlijke situatie afgestemd. Het doel is altijd om te herstellen en zo snel mogelijk weer naar huis te kunnen. U gaat met de fysio- en ergotherapeut aan de slag. Maar afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunnen we ook bijvoorbeeld de logopedist, diëtist en psycholoog inschakelen.

Uw verblijf

Zolang u bij ons bent, ‘woont’ u in een ruime tweepersoonskamer met eigen douche en toilet. Wij hebben oog voor wat u plezier zal doen! Uw bezoek is heel de dag welkom, om samen koffie te drinken in het restaurant of de lounge, of een uitstapje in de buurt te maken. U kunt uw gasten ook uitnodigen om mee te eten! Verder hebben we een tuin met een groot terras dat op de zon ligt, én zitjes in de schaduw. U kunt dus altijd wel ergens lekker zitten. Wilt u uw haar laten doen, dan kunt u naar de kapper. Of uw voeten laten verzorgen, dan gaat u langs bij de pedicure.

Speciale programma’s

Samen met ziekenhuizen en andere zorginstellingen/verpleeghuizen zijn programma’s ontwikkeld voor mensen met een specifieke aandoening. Mechropa doet bijvoorbeeld mee aan het speciale programma voor patiënten die een CVA (beroerte) hebben gehad. Door een goed op elkaar afgestemd protocol en door de behandeling snel te laten starten, proberen we de mogelijke uitvalverschijnselen na een beroerte te beperken. Om zo snel mogelijk aan herstel te kunnen werken is het bij Mechropa ook mogelijk dat u op zaterdag wordt opgenomen.